Tehnički pregled traktora

Na Tehničkom pregledu Holliday mozete izvršiti tehnički pregled:
 • traktora,priključna vozila za traktor,tricikala, četvorocikala,motokultivatora, radnih mašina
 • vozila koja su namenjena za prevoz košnica za pčele kod kojih su košnice sastavni deo vozila
 • vučnog vozila turističkog voza,priključna vozila turističkog voza i ostalih vozila koja zbog tehničkih karakteristika ne mogu biti pregledana natehnološkoj liniji koja ispunjava uslove za vršenje tehničkog pregleda vozila čija NDM prelazi 3,5 t.

Tehnički pregled traktora je potrebno obaviti jednom u 12 (ili 6) meseci, u skladu sa preporukama iz Pravilnika.

Kao vozilo koje učestvuje u saobraćaju sa ostalim motornim vozilima, traktor takođe mora proći neophodan tehnički pregled i registraciju na svakih 6 ili 12 meseci. Ovo je obavezna stavka koju nijedan vlasnik ovog motornog vozila ne sme da preskače – budući da se u suprotnom rizikuju bezbednosni problemi u kompletnom saobraćaju.

Stoga, pored tehničkog pregleda automobila koji vozite – ne zaboravite da morate da uradite i redovan tehnički pregled svih ostalih, pomoćnih vozila koje koristite – uključujući i vozila za poljoprivredne svrhe.

Zakon o bezbednosti saobraćaja je sada stroži nego ikad – i to sa punim pravom.

Budući da su traktori često bili uzročnici nezgoda na putu – sada se vrši stroga kontrola njihove ispravnosti, signalizacije i ostalih parametara propisanih Pravilnikom.

Tehnički pregled traktora – Obavezna bezbednosna stavka za sve vlasnike traktora

Svako komercijalno motorno vozilo mora na svakih 6 ili 12 meseci biti pregledano od strane kvalifikovanog inspektora koji ima sertifikat za tehnički pregled i održavanje komercijalnih motornih vozila.

U slučaju da je potreban tehnički pregled traktora – onda je to u nadležnosti kvalifikovanog inspektora za tehnički pregled i održavanje traktora.

TP Holliday okuplja tim iskusnih stručnjaka u svom poslu, uključujući i obučene i kvalifikovane inspektore za tehnički pregled traktora.

Budući da je poznato koja je namena traktora – pored toga što treba da se obavi tehnički pregled traktora, često je neophodno obaviti i tehnički pregled poluprikolice i kompletne prikolice. Pored toga, ne treba zaboraviti i na tehnički pregled priključnih mašina za traktor.

Na taj način se osigurava i dokumentuje bezbednost traktora i prikolice koja se često koristi uz sam traktor. Dokaz o ispravnosti vozila i priključnih mašina – vlasnik dobija na licu mesta nakon obavljenog tehničkog pregleda i registracije.

Vlasnik motornog vozila, u ovom slučaju traktora, ne sme koristiti komercijalno motorno vozilo ukoliko svaka komponenta identifikovana u određenom Pravilniku nije prošla inspekciju najmanje jednom tokom prethodnih 6 ili 12 meseci.

Dokumentacija o obavljenom tehničkom pregledu treba da se nalazi u okviru samog vozila i da uvek bude pri ruci vozača – u slučaju saobraćajne kontrole.

Dodatni zahtevi u pogledu pregleda vozila mogu da se menjaju iz godine u godinu – shodno preporukama nadležnih. Zato vas molimo da se uvek obratite nadležnim službama za dodatne zahteve u pogledu inspekcije vašeg motornog vozila – u ovom slučaju traktora.

Tehnički pregled traktora – Vozilo mora da ispunjava sve kriterijume kako bi se smatralo ispravnim

Možda se do skoro nije toliko govorilo o neophodnom tehničkom pregledu motornih vozila za poljoprivredne namene. Ipak, sada je to obaveza.

Redovan tehnički pregled traktora je sada obavezna stavka – tokom koje se proverava ispravnost i bezbednost samog vozila. Traktori se fotografišu i vizuelno pregledaju na posebno određenom poligonu – u skladu sa Pravilnikom.

Postoje dve opcije kada je u pitanju registracija novih traktora:

Traktor sa zelenim tablicama (kreće se samo po obradivim površinama/njivi);
Traktor sa belim tablicama (koji se uključuje u saobraćaj).

Na osnovu odredbi iz novog Pravilnika, vlasnici traktora moraju da ispune određene zahteve kako bi njihovo vozilo prošlo tehnički pregled.

Ovo se najpre odnosi na ispravnost kočionog sistema i sva četiri pneumatika.

Poznato je da traktoristi često ceo dan provedu na obradivim površinama. Kreću ujutru jako rano i vraćaju se kući kada padne mrak. Upravo iz tog razloga, između ostalog, je neophodno da na vozilima postoji odgovarajuća svetlosno-signalizaciona oprema. Ta oprema obuhvata: oborena poziciona i stop-svetla, katadioptere, ispravne pokazivače pravca, kao i svetlo kojim se označava zadnja registarska tablica.

Traktor isto tako mora biti označen tablom ili trouglom za spora vozila i mora imati adekvatnu opremu za protivpožarnu zaštitu.

Za sva vozila je obavezno i žuto rotaciono trepćuće svetlo. Njegova svrha je da obavesti ostale učesnike u saobraćaju da je na putu veće i sporije vozilo, odnosno traktor u ovom slučaju.

Od skoro se primenjuje i ta novina da traktori moraju da imaju ugrađen bezbednosni ram i kabinu.

Tehnički pregled traktora

Do skoro poljoprivrednici nisu bili u obavezi da obave ove neophodne kontrole. Ipak, sada je to obaveza – pre svega zbog bezbednosti u saobraćaju.

Traktor koji nema nove tablice, smatraće se neregistrovanim.

Tehnički pregled Holliday – Kompletan tehnički pregled i registracija vozila na jednom mestu, u jednom danu!

Kako bi tehnički pregled traktora protekao u najboljem redu i bez mnogo stresa, obratite se kvalifikovanim službama.

TP Holliday Šabac obavlja tehnički pregled i registraciju svih vrsta motornih vozila – uključujući i traktor. I sve to na jednom mestu, u jednom danu!

Tehnički pregled traktora je jedna od mnogih usluga koje uspešno obavljamo već dugi niz godina.

Možete da nas kontaktirate i naše ljubazno osoblje će vam rado odgovoriti na sva pitanja i nedoumice u vezi registracije vašeg vozila.

Zakazivanje za tehnički pregled i registraciju traktora (kao i svih drugih vozila) možete obaviti i online putem. Uvek idemo u korak sa vremenom! Kako bismo vam olakšali čitavu ovu proceduru, mislili smo o svemu.

Tehnički pregled Šabac vam stoji na raspolaganju – bez obzira iz kog registarskog područja dolazite!

Za više informacija kontaktirajte nas na: 066 6 31 31 32

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000