Zeleni karton - sve informacije na jednom mestu

Šta je zeleni karton i čemu služi?

Zeleni karton predstavlja ključan dokument tokom putovanja, pružajući potvrdu o Vašem vozilu osiguranim odgovornosti kod lokalne osiguravajuće kompanije. Ovaj dokument garantuje zaštitu od potencijalnih finansijskih i nematerijalnih posledica koje mogu nastati u saobraćajnim situacijama dok ste u zemljama obuhvaćenim sistemom zelene karte. Njega možete izvaditi prilikom same registracije ili ga pribaviti naknadno pred putovanje u inostranstvo.

Zeleni karton možete dobiti od osiguravajućeg društva kod kojeg je zaključeno osiguranje od autoodgovornosti i važi do isteka polise. Ako želite putovati, osigurajte se na vreme i proverite status vaše dozvole i tehničkog stanja vozila.

Zeleni karton možete dobiti i kod nas, u tehničkom pregledu Holliday. Molimo Vas, pozovite nas na 066 6 31 31 32 ili zakažite Vaš termin online kako bismo Vam izdali zeleni karton u najkraćem roku.

Potrebna dokumentacija i cena izdavanja zelenog kartona

Kako biste dobili zeleni karton, potrebna Vam je:

  1. Polisa obaveznog osiguranja na uvid
  2. Saobraćajna dozvola
  3. Plaćena taksa za izdavanje zelenog kartona.


Cenu zelenog kartona za DDOR, Delta Generali i Wiener Städtische osiguravajuće kuće možete proveriti u našem kalkulatoru registracije.

Često postavljana pitanja

Zeleni karton je obavezan za putovanje u Rusiju, Belorusiju, Ukrajinu, Moldaviju, Tursku, Izrael, Iran, Severna Makedoniju, Albaniju, Tunis i Maroko.

Od 19.10. 2020. godine zeleni karton nije potreban za Bosnu i Hercegovinu, a Srbija i Crna Gora međusobno priznaju polise obaveznog osiguranja. Pre putovanja, proverite da li je vaša dozvola važeća i da li imate potrebno osiguranje.

S obzirom na to da je zeleni karton vezan za polisu obaveznog osiguranja vozila od autoodgovornosti i da važi do isteka iste, a da prikolica ima posebnu polisu osiguranja od autoodgovornosti, potrebno je izvaditi odvojeno zeleni karton za vučno motorno vozilo i za prikolicu. Na ovaj način se osigurava Vaša odgovornost od upravljanja prikolicom koja je takođe učesnik u saobraćaju. Pre puta, proverite i da li je Vaša registracija uredna i da li Vam je potreban dodatni kasko paket za potpunu sigurnost na putu.

Pozovite nas 066 6 31 31 32 i zakažite već danas Vaš termin . Tehnički pregled možete izvršiti do 30 dana pre isteka registracije, zato izaberite dan i vreme koje baš Vama odgovara.

Nakon izvršenog tehničkog pregleda i registracije vozila, postajete naš član i stičete mogućnost učestvovanja u Loyalty programu TP Holliday, a naš tim ubuduće brine o isteku registracije i blagovremeno Vas obaveštava o tome. Vaše zadovoljstvo naš je cilj.

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:30-16:30
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000