Sve što treba da znate o tehničkom pregledu kamiona

Sve što treba da znate o tehničkom pregledu kamiona

Tehnički pregled kamiona i ostalih vozila koja učestvuju u saobraćaju je obavezan zakonom. Nijedno vozilo koje nije ispravno ne može se registrovati, a samim tim ne sme se naći na putu ni u jednom datom trenutku.

Prema tome, za opštu bezbednost svih učesnika u saobraćaju neophodan je uspešno odrađen tehnički pregled.

Tehnički pregled kamiona – Zašto se vrši tehnički pregled?

Tehnički pregled kamiona zakonom je obavezna procedura proveravanja ispravnosti vozila. Kao i svaki drugi tehnički pregled, i pregled kamiona vrši se upravo iz tog razloga.

Jednom ili dva puta godišnje svaki vozač mora da odveze svoje vozilo do agencije koja vrši usluge tehničkog pregleda.

Bilo da je u pitanju automobil, motocikl, kamion ili neko drugo prevozno ili priključno sredstvo koje učestvuje u saobraćaju mora imati odrađen tehnički pregled. Bez ovoga, vozilo je praktično nemoguće registrovati.

Za bezbednost u saobraćaju neophodno je da vozilo bude potpuno ispravno.

Dakle, redovni tehnički pregled kamiona, pa i drugih vozila vrši se u cilju provere ispravnosti.

Zato je važno odabrati sigurnu i proverenu agenciju za tehnički pregled i registraciju vozila. Svoje vozilo na taj način poverićete iskusnim rukama i profesionalcima koji imaju dugogodišnje iskustvo. Samim tim, bićete potpuno sigurni da je vaše vozilo bezbedno i spremno za vožnju na otvorenom putu.

Ne treba zaboraviti koliko je bezbednost u saobraćaju važna. Bez obzira na to što određeni broj vozača vidi tehnički pregled kao mučnu obavezu, ona zapravo služi dobrobiti svakog od nas.

Tehnički pregled kamiona

Stoga, nikako ne bi trebalo odlagati tehničke preglede vozila, već na vreme kontaktirati agenciju i zakazati termin. Na taj način lišavate sebe bespotrebnog stresa čekanja u redu radi izdavanja registracije ili obavljanja samog tehničkog pregleda.

Tehnički pregled kamiona – Šta sve tačno ova vrsta tehničkog pregleda obuhvata?

Pre nego što svoje vozilo, odnosno kamion odvezete na mesto gde će se obaviti tehnički pregled neophodno je da se pre toga raspitate šta će vam od dokumentacije biti potrebno.

Dokumentaciju pripremite sa puno pažnje, jer ukoliko postoji bilo kakvo neslaganje u dokumentaciji, tehnički pregled neće biti obavljen.

Kada krenete na tehnički pregled, obavezno sa sobom ponesite i lični identifikacioni dokument, odnosno ličnu kartu.

Tehnički pregled kamiona i drugih vozila obuhvata proveru ispravnosti sledećih elemenata:

  • Uređaja za upravljanje
  • Uređaja zaustavljanje
  • Uređaja za davanje svetlosnih i zvučnih signala
  • Uređaja osvetljavanje puta
  • Uređaja za kontrolu i davanje znakova
  • Uređaja za odvođenje i regulisanje izduvnih gasova
  • Uređaja spajanje vučnog i priključnog vozila
  • Uređaja za oslanjanje
  • Uređaja za kretanje
  • Ispravnosti osovina

Sve iznad navedeno mora biti ispravno kako bi vaše vozilo prošlo tehnički pregled bez ikakvih problema.

Takođe, na sam dan tehničkog pregleda detaljno očistite vozilo od svih prljavština, postarajte se da se registracione table dobro vide, kao i da karoserija nema većih i dubljih oštećenja. U slučaju da je vaše vozilo prljavo, neće vam biti odobren tehnički pregled.

Sam tehnički pregled kamiona traje oko pola sata. Prema novom Pravilniku od 2018. godine, fotografiše se svako vozilo koje dolazi na tehnički pregled sa svih strana. Ovo je jedan od razloga zbog kojeg tehnički pregledi sada traju skoro duplo duže, i zbog kojeg je potrebno unapred zakazati pregled.

Tehnički pregled kamiona

Prema tome, kako biste uspešno prošli tehnički pregled kamiona morate ispuniti sve navedene uslove i imati potpuno ispravno vozilo.

Tehnički pregled u agenciji TP Holliday

Prilikom odabira agencije u kojoj želite da izvršite tehnički pregled kamiona morate voditi računa pre svega o tome da li ta agencija zapravo i vrši tu vrstu tehničkog pregleda.

Agencija TP Holliday na raspolaganju vam je uvek. U svakom trenutku možete nas kontaktirati i raspitati se o uslovima registracije ili tehničkog pregleda vozila. Na taj način možete i zakazati prvi slobodan termin za tehnički pregled.

Tim stručnjaka sa višegodišnjim iskustvom pažljivo će pregledati vaše prevozno sredstvo i postarati se da tehnički pregled bude odrađen profesionalno i brzo.

U našoj agenciji imate mogućnost i osiguranja vozila.

Agencija TP Holliday svojim korisnicima nudi i opciju plaćanja na šest mesečnih rata! Tehnički pregled ili registracija ne znače nužno i oštećen kućni budžet.

Nazovite nas na vreme ili zakažite svoj termin za tehnički pregled putem naše e-forme!

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn