Osiguranje domaćinstva – Za vaš miran san!

Osiguranje domaćinstva – Za vaš miran san!

Osiguranje domaćinstva čuva vaš dom.

Kupovina stana ili kuće je jedan od bitnih događaja. Konačno možete, nakon godina i godina života kao podstanar, da izdvojite novac za sopstvenu nekretninu, te ne čudi što je mnogim ljudima ovo najradosniji i najvažniji trenutak.

Odluka o domu koji je vaše vlasništvo donosi ogromnu odgovornost. Ne samo da morate da predvidite budžet za kupovinu, već zahteva detaljno planiranje. Počev od izbora lokacije, kvadrature, pa do rasporeda prostorija i sitnih detalja – istraživanje tržišta je ključno kada krenete u potragu za idealnim životnim prostorom.

Međutim, opremanjem se ne završava posao. Da biste u potpunosti mogli da uživate, bez ikakve brige, u svom domu nemojte da zaboravite da ga osigurate.

Šta obuhvata osiguranje domaćinstva?

Baš kao što je osiguranje vozila pri registraciji obaveza, tako i osiguranje domaćinstva nije luksuz, već potreba. Čak ne morate imati nekretninu na svoje ime da biste kupili osiguranje, jer to možete učiniti i kao zakupac.

Osiguranje domaćinstva se ne odnosi samo na objekat u kojem živite. I nenastanjeni stanovi i kuće koji se nalaze na teritoriji Republike Srbije, kao i pomoćni objekti koji su fizički vezani za njih deo su osiguranja. Tu spadaju podrumi, garaže, ostave, kapije… zatim, okućnica, tj. deo dvorišta gde se uzgaja povrće i voće.

S obzirom da su stakla na prozorima i vratima najosetljivija na razna oštećenja, ona se najčešće osiguravaju.

Osiguranje domaćinstva

Pored eksterijera možete osigurati i enterijer. Odnosno, stvari u domaćinstvu i stvari koje koristite ne kao svojinu, već po osnovu prava stanovanja. Ovaj deo obično obuhvata osiguranje dragocenih predmeta, poput umetničkih slika, antikviteta, stilskog nameštaja, skupocenog nakita. Mada ga neretko čine i tehnika, novac u gotovini, lična dokumenta, vrednosni papiri.

Osiguranje domaćinstva vezuje se i za članove porodice starosti do 75 godina koji su prijavljeni na adresi objekta koji se osigurava. Takođe, i osiguranje od odgovornosti prema trećim licima. Što znači da štetu koju ste načinili prema trećem licu nadoknadiće osiguravajuće društvo, a ne vi.

Ovo osigiranje podrazumeva i pokriće troškova popravke, kao i smeštaja u slučaju potrebe kratkoročnog preseljenja.

Šta pokriva osiguranje domaćinstva?

Gotovo svake godine svedoci smo velikih nevremena koja ostavljaju hiljade porodica bez krova nad glavom. Zbog toga osnovu osiguranja predstavlja zaštita od zemljotresa, oluja, grada, poplava i drugih elementarnih nepogoda. Važna je i zaštita od požar, uključujući i onog koji su izazvale neispravne instalacije, eksplozije i udar groma.

Izlivanje vode iz instalacija može da pogodi svaki dom, te je najbolje da se osigurate i od ovog rizika.

Nemojte da zaboravite i na lopove, koji su posebno aktivni u ovo doba godine, kada je sezona godišnjih odmora, te obavezno dodajte i zaštitu od krađe u polisu osiguranja.

Osiguranje domaćinstva

Razna oštećenja usled udara sopstvenim ili nepoznatim vozilom, pada letelice, manifestacije i demonstracije, samo su još neki od rizika od kojih se možete osigurati.

Visina polise zavisi od izabranog paketa osiguranja, tačnije od rizika koji su njome obuhvaćeni.

TP Holliday je agencija koja vrši tehnički pregled i registraciju vozila. Kod nas možete kupiti ne samo obavezno osiguranje pri registraciji, već i kasko osiguranje, putno zdravstveno osiguranje, kao i osiguranje domaćinstva.

 

 

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn