Tehnički pregled vozila nakon isteka registracije

Tehnički pregled vozila nakon isteka registracije

Tehnički pregled vozila nakon isteka registracije vozačima predstavlja veliki problem.

Da biste mogli da učestvujete u saobraćaju vaš automobil mora biti registrovan. Ona označava da je auto upisan u jedinsteni registar vozila koji vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova. Podrazumeva i da je obavljano izdavanje registracione nalepnice, registarskih tablica i saobraćajne dozvole.

Registracija se vrši prvi put odmah posle kupovine, tj. kada se stekne pravo svojine nad njime, a u narednim godima se samo produžava.

Regitracija traje godinu danu. Tačan datum isteka možete videti na registracionoj nalepnici, dok datumi iz polise osiguranja i saobraćajne dozvole mogu se ponekad razlikovati.

Ukoliko niste na vreme obavili produženje, nakon perioda isteka registracije nećete moći da koristite svoj automobil.

Mesec dana od isteka registracije

U roku od mesec dana nakon isteka registracije procedura je potpuno ista kao pre isteka. To znači da treba da priložite registracioni list sa podacima o vozilu, overenu potvrdu o tehničkoj ispravnosti, saobraćajnu dozvolu, ličnu kartu i dokaz o plaćenim taksama. Takođe, morate da kupite osiguranje vozila pri registraciji.

Ako produžetak registracije niste obavili ni mesec dana nakon isteka, procedura se komplikuje. U tom slučaju morate da vratite tablice i saobraćajnu, da biste pri ponovoj registraciji dobili nove tablice i novu saobraćajnu, što čini dodatni trošak. Za nevraćanje tablica možete dobiti kaznu u iznosu od 10.000 do 20.000 dinara.

Tehnicki pregled vozila nakon isteka registracije

Bez obzira kada odlučite ponovo da registrujete svoje vozilo nikako ne smete da ga odvezete na tehnički pregled. Prema Zakonu vožnja automobila kome mesec dana nije produžena registracija se kažnjava sa 5.000 dinara, a za period duži od 30 dana sledi kazna od 10.000 dinara.

Imajući ovo u vidu agencija TP Holliday vam otkriva koji je najbolji način da obavite tehnički pregled vozila nakon isteka registracije.

Tehnički pregled vozila nakon isteka registracije korišćenjem probnih tablica

Probne tablice služe za privremeno označavanje vozila. Najčešće ih srećemo na novim ili kupljenim polovnim automobilima koji još uvek nisu registrovani. Mada se mogu koristiti i za vožnju na tehnički pregled vozila nakon isteka registracije.

Probne tablice i potvrda o njihovom korišćenju izdaju se bez odjavljivanja vozila u roku od 60 dana od prestanka važenja registracija. Nakon tog datuma mogu se dobiti tek vraćanjem starih tablica.

Tablice za privremeno označavanje vozila traju od jednog do 15 dana. Zato je preporučljivo da tehnički pregled obavite odmah po njihovom izdavanju.

Tehnički pregled vozila nakon isteka registracije uz pomoć šlep službe

Mnogi vozači žele da prođu jeftinije, te traže od prijatelja da ih svojim vozilom odvuče na tehnički pregled. To je zabranjeno, jer se neregistrovani auto ne posmtra kao priključno vozilo. Zbog toga je najlakše i najsigurnije da za ovaj posao angažujete šlep službu.

Tehnicki pregled vozila nakon isteka registracije

Agencija TP Holliday poseduje iskusni tim i najmoderniju opremu za obavljanje tehničkog pregleda na svim vrstama vozila, uključujući i električna i ATV vozila. Kod nas možete obaviti i kompletnu registraciju i kupiti željeno osiguranje, a troškove platiti na rate platnim i kreditnim karticama, čekovima ili administrativnom zabranom.

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn