Izdavanje registracione nalepnice

Izdavanje registracione nalepnice

Izdavanje registracione nalepnice je sastavni deo svake registracije.

Bez obzira da li imate nov ili stariji model automobila, neophodno je redovno održavanje. Ono je ključno ne samo za vek trajanja, već i za bezbednost u saobraćaju. Upravo zbog toga je obavezan godišnji tehnički pregled na osnovu kog se obavlja registracija vozila.

Nakon potvrđivanja ispravnosti vozila, tj. mogućnosti da učestvuje u saobraćaju, izdaje se saobraćajna dozvola, registarske tablice i registraciona nalepnica.

Kakva je procedura za izdavanje registracione nalepnice otkriva vam agencija za tehnički pregled Šabac, TP Holliday.

Šta je registraciona nalepnica?

Registraciona nalepnica predstavlja svojevrstni dokaz da je vozilo upisano u jedinistveni registar vozila.

Dolazi u karakterističnom pravougaonom obliku i sadrži podatke o registracionom broju vozila i datumu isteka registracije. Samim tim, ukazuje do kog dana vozilo nesmetano može da se kreće na putu, jer po isteku roka važenja registracione nalepnice nije dozvoljeno učestvovanje u saobraćaju.

Nalepnica je izrađena od presijavajućeg srebrnog materijala, na taj način omogućena je jasna vidljivost podataka na njoj, čak i u uslovima slabog osvetljenja.

Izdavanje registracionih nalepnica

Zavisno od vrste vozila, postoje unutrašnje i spoljne registracione nalepnice. Kao što im ime kaže, unutrašnje se postavljaju sa unutrašnje strane vetrobranskog stakla u donjem desnom uglu, dok su spoljne namenje za vozila koja nemaju vetrobransko staklo, poput mopeda, motocikala, priključnih vozila, traktora i radnih mašina bez kabine. Pri čemu se kod motocikala postavlja na prednjem delu, pored uređaja za osvetljavanje. Kod priključnih vozila, kao i traktora i radnih mašina bez kabine nalazi se na zadnjoj strani vozila, i to na levoj polovini.

Koji su uslovi za izdavanje registracione nalepnice?

Za izdavanje registracione nalepnice potrebno je pribaviti određenu dokumentaciju. Tu spada, pre svega, registracioni list kao dokaz o tehničkoj ispravnosti vozila. On ne sme biti stariji od 30 dana. Zatim, dokaz da je uplaćeno osiguranje vozila pri registraciji. Takođe, neophodno je priložiti važeću ličnu kartu ili pasoš, ako zahtev podnosi strano lice kome je odobren boravak u našoj zemlji u periodu dužem od 6 meseci.

Izdavanje registracione nalepnice donosi izvesna ograničenja. Odnosno, agencije za tehnički pregled vozila ne mogu da izdaju nalepnicu invalidima i taksistima. Zabranjeno je izdavanje i u slučaju prve registracije ili ako je izvršen prenos vlasnistva vozila, kao i promena mesta boravka vlasnika, tada vlasnik vozila po nalepnicu mora da ode u MUP.

Izdavanje registracione nalepnice nakon oštećenja

Nije redak slučaj da prilikom vožnje nastanu oštećenja na nalepnici. S obzirom da vozilu nije dozvoljeno da učestvuje u saobraćaju ako nema adekvatnu nalepnicu, na novu ne možete da čekate datum registracije, već morate da izvadite duplikat.

Zahtev za ponovno izdavanje nalepnice obuhvata registracioni list, važeću ličnu kartu i dokaz o uplati republičke administrativne takse i uplati nove nalepnice.

Nova registraciona nalepnica biće vam izdata odmah.

Izdavanje registracione nalepnice

Agencija TP Holliday je ovlašćenja od strane MUP-a Srbije za produžetak registracije vozila i izdavanje registracione nalepnice. Tako da kod nas možete izvršiti ne samo tehnički pregled svog vozila na najsavremenijim Hofman Marinković linijama, već celukupnu proceduru registracije.

 

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn