Registracija prikolica za čamce – Postupak i pravila procedure

Registracija prikolica za čamce – Postupak i pravila procedure

Registracija prikolica za čamce obavezan je korak ka apsolutnoj bezbednosti svih vozila, pa i priključnih, u saobraćaju. Pri registraciji prikolice za čamac sledi se ista procedura kao i prilikom registracije i obavljanja tehničkog pregleda za ostala priključna vozila.

Ukoliko vam ova procedura i dalje nije baš kristalno jasna, na pravom ste mestu. Agencija TP Holliday pomoći će vam da shvatite proces kroz koji morate proći kako bi registracija prikolica za čamce bila uspešno obavljena.

Registracija prikolica za čamce – Šta su zapravo prikolice za čamce?

Prikolica za čamce je priključno vozilo čija je namena prenošenje, prevoz, preuzimanje i skladištenje plovila. Ova prikolica esencijalan je deo nautičke opreme, naročito kada je potrebno prevesti čamac u nautički servis usled određenog oštećenja ili kvara. Nažalost, ne razmišljaju svi ljudi o značaju prikolica za čamce na vreme. Ovog dela nautičke opreme sete se kada do kvara već dođe, a tada često ume da bude već kasno.

Registracija prikolica za čamce

Ne odgovara svaka prikolica svakoj težini ili vrsti čamca. Zato je neophodno da odaberete onu čija je nosivost dovoljno velika za vaše plovilo. Naravno, održavanje prikolice za čamac se podrazumeva jer bez ovog koraka nijedno priključno vozilo neće uspešno proći tehnnički pregled, a samim tim neće moći ni biti registrovano.

Kako bi vaša registracija prikolica za čamce bila uspešna, prvo je morate odvesti na tehnički pregled.

Prvi korak ka uspešnoj registraciji priključnog vozila

Za potpunu bezbednost svih učesnika u saobraćaju svako vozilo, pogonsko ili priključno, mora proći obavezan godišnji tehnički pregled. Bez uspešno odrađenog tehničkog pregleda, registracija prikolica za čamce nije moguća.

Pre nego što samouvereno krenete da obavite tehnički pregled prikolice za čamce, potrebno je da se raspitate o tome da li agencija u koju ste se zaputili ima tehničkih sposobnosti da izvrši tehnički pregled ovog tipa.

Agencija za tehnički pregled TP Holliday nudi svojim korisnicima i mogućnost zakazivanja termina online, putem internet sajta, radi ubrzavanja procesa samog tehničkog pregleda.

TP Holliday – Vaš partner ka potpunoj bezbednosti u saobraćaju!

Prema novom Pravilniku o tehničkim pregledima, registracija prikolica za čamce vrši se nakon uspešno obavljenog tehničkog pregleda. Da bi on bio obavljen, potrebno je da donesete svu potebnu dokumentaciju koju će od vas zahtevati agencija za tehnički pregled. Ukoliko dođe do neslaganja u paprilogiji, tehnički pregled prikolice za čamce neće biti obavljen.

Najvažnije je da zapamtite da na tehnički pregled dovezete urednu, opranu i sređenu prikolicu za čamce. Prikolica se zatim na samom pregledu fotografiše sa svih strana, a kasnije se utvrđuje i ispravnost samog priključnog vozila.

Najveći neprijatelj prikolica za čamce je upravo rđa, odnosno korozija. Stoga se o ovoj vrsti priključnih vozila mora strogo voditi računa.

Registracija prikolica za čamce

Svoju prikolicu za čamac morate redovno održavati, a to podrazumeva:

  • Redovno pranje prikolice za čamac kako bi se sprečila pojava korozije. Korozija se najčešće javlja na teško dostupnim mestima za čišćenje, pa bi zato sve komponente ovog priključnog vozila trebalo proveravati pravovremeno.
  • Redovno proveravanje ispravnosti guma
  • Redovno proveravanje ispravnosti točkova i ležajeva
  • Posebno je važno voditi računa o ispravnosti kočnica
  • Kaiševi za pričvršćivanje takođe se moraju redovno kontrolisati

Sve ove komponente biće proveravane i prilikom tehničkog pregleda prikolice za čamac. Ukoliko je sve u redu, po završetku tehničkog pregleda vlasnik prikolice dobija popunjen registracioni list. Ovaj papir dokaz je o potpunoj bezbednosti vaše prikolice za čamac.

Sledeći korak je upravo registracija prikolica za čamce.

Registracija prikolica za čamce – TP Holliday

Registracija prikolica za čamce završava se odlaskom u MUP, gde podnosite svu neophodnu dokumentaciju – svoju ličnu kartu, popunjen registracioni list kao dokaz tehničke ispravnosti, uplatnice taksi i polisa osiguranja i ostalo.

Agencija za tehnički pregled TP Holliday nudi vam mogućnost tehničkog pregleda za sve vrste vozila, pa tako i prikolica za čamce.

Najsavremenija tehnologija koju koristimo štedi vaše vreme i novac, a celokupan proces je mnogo brži i jednostavniji.

Zakazivanje termina možete obaviti preko našeg sajta ili nas možete kontaktirati putem telefona.

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn