Kako skinuti registracionu nalepnicu sa stakla?

Kako skinuti registracionu nalepnicu sa stakla?

Pred svaki postupak redovne registracije vozila, javlja se i pitanje kako skinuti registracionu nalepnicu sa stakla. Ukoliko i vas muči ova dilema, na pravom ste mestu.

Agencija za tehnički pregled TP Holliday donosi vam potpuno uputstvo za uklanjanje registracione nalepnice sa stakla.

Kako skinuti registracionu nalepnicu – Šta je zapravo registraciona nalepnica?

Bez obzira da li produžujete registraciju vašeg vozila ili ga registrujete po prvi put, za to isto vozilo biće vam izdata registraciona nalepnica.

Registraciona nalepnica se postavlja sa unutrašnje strane vetrobranskog stakla, u donjem desnom uglu.

Ona je pravougaonog oblika, sa dimenzijama 8cm×6cm i samolepljiva je. Na registracionoj nalepnici uvek se moraju naći oznake: SRB, Republika Srbija, Ministarstvo unutrašnjih poslova, registarske tablice, registraciona nalepnica i kontrolni broj.

Za izdavanje registracione nalepnice potrebna su vam sledeća dokumenta i papiri:

  • Registracioni list, koji je zapravo dokaz i uspešno urađenom tehničkom pregledu
  • Lična karta
  • Uplatnice propisanih troškova za registraciju vozila

Kako skinuti registracionu nalepnicu sa stakla – Saveti za skidanje registracione nalepnice

Ukoliko vas zanima kako skinuti registracionu nalepnicu sa stakla, a da pritom ne oštetite staklo, mi smo za vas pripremili nekoliko bitnih koraka.

Kada produžavate registraciju automobila, javlja se problem skidanja stare registracione nalepnice koja više ne važi.

Pre nego što i krenete sa skidanjem stare i postavljanjem nove registracione nalepnice, morate znati da je mesto postavljanja propisano zakonom. U donjem desnom uglu vetrobranskog stakla se uvek postavlja registraciona nalepnica. Ona ne sme biti prelepljena preko stare ili pored stare. Registraciona nalepnica koja je istekla mora se ukloniti. Izuzetaka nema.

Ako vas zanima kako skinuti registracionu nalepnicu sa stakla, na pravom ste mestu.

Postupak skidanja nalepnice nije uopšte komplikovan. Sve što je potrebno da uradite jeste da polako podignete jedan kraj nalepnice, u čemu vam može pomoći skalpel. Zatim, jednim potezom, odlepiti nalepnicu. Ne brinite ukoliko niste uspeli da skinete celu registracionu nalepnicu odjednom.

Ukoliko vam je na staklu ostalo malo lepka, njega možete sasvim jednostavno ukloniti sledećim hemijskim sredstvima:

  • Aceton
  • Etanol, odnosno alkohol 70%
  • Odstranjivač laka za nokte
  • Medicinski benzin

Na tupfer ili komad vate nakapajte sredstvo za uklanjanje lepka koji je preostao od registracione nalepnice. Natopljenom vatom polako uklonite ostatke lepka. Nakon što ste ispratili ove korake, staklo prebrišite suvom krpom.

Pitanje kako skinuti registracionu nalepnicu muči veliki broj ljudi, iako je zapravo čitava procedura prilično jednostavna.

Trebalo bi voditi računa da ukoliko koristite nožić, skalpel ili neko drugo sredstvo, ne ogrebete slučajno staklo. Takođe, prilikom čišćenja ostataka lepka otvorite širom vrata vašeg vozila kako ne biste udisali isparavanja.

Da bi skidanje registracione nalepnice proteklo što brže i bilo efikasnije neophodno je da automobil ostavite na suncu pre samog postupka. Kada je staklo zagrejano, nalepnica se mnogo lakše skida. Ukoliko registraciju produžujete zimi, registracionu nalepnicu koju skidate možete ugrejati fenom za kosu, naprimer.

Sigurni smo da ćete, ukoliko budete pratili naša uputstva, lako i bez muke uspeti da skinete staru registracionu nalepnicu i lako postavite novu.

TP Holliday – Agencija za tehnički pregled i registraciju vozila sa dugogodišnjim iskustvom

Ukoliko želite da obavite tehnički pregled i registrujete svoje vozilo, agencija TP Holliday uvek vam je na raspolaganju.

Na našem sajtu možete pronaći sve potrebne informacije u vezi sa registracijom prevoznih sredstava. U svakom trenutku možete nas i kontaktirati ili zakazati svoj tehnički pregled na vreme. Svoj termin za registraciju možete zakazati i online, putem našeg vebsajta.

Dugogodišnje iskustvo, stručan tim i najnovija test linija čini nas liderima u svom polju.

Tehnički pregled neophodan je postupak provere ispravnosti vozila, kako bi svi učesnici u saobraćaju bili potpuno bezbedni. Registracija vozila takođe je obavezna. Nijedno vozilo ne sme se naći na putu ili u javnom saobraćaju bez važeće registracije i registracione nalepnice. Budite savesni i zakažite svoj termin pravovremeno.

 

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn