Skidanje registracione nalepnice – Trikovi koji će vam olakšati posao!

Skidanje registracione nalepnice – Trikovi koji će vam olakšati posao!

Skidanje registracione nalepnice često nije tako jednostavan poduhvat – kao što ste možda očekivali.

Svi znamo kako je to kada na vetrobranskom staklu vašeg vozila imate neophodnu registracionu nalepnicu koju treba da menjate svake godine.

Skidanje registracione nalepnice sa prozora vozila može da bude prava “gnjavaža“. Srećom, postoji nekoliko načina za uklanjanje nalepnice sa šoferšajbne vozila.

Skidanje registracione nalepnice može biti lako i jednostavno!

U jednom trenutku, moraćete da uklonite registracionu nalepnicu sa svog vozila. To je zato što ona ističe svake godine.

Prvi korak pre postavljanja nove nalepnice kada ste registrovali vozilo – jeste da se prvo rešite stare nalepnice. Većina vas će posegnuti za najjednostavnijom metodom – odlepiti prstima. Međutim, nemaju svi duge nokte i bez njih izvršavanje ovog zadatka može biti teže nego što se očekivalo. Zbog toga vam žileti ili bankovne kartice takođe mogu pomoći!

Drugi korak kada je u pitanju skidanje registracione nalepnice je suočavanje sa ostacima koje će lepak na staroj registracionoj nalepnici ostaviti za sobom. Mokar sunđer vam može pomoći da se rešite lepka koji je ostao. Druge ideje uključuju alkohol, bebi ulje i deterdžent za suđe. Pustite da se nalepnica natapa pre nego što se vratite na nju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TehnickipregledHolliday (@tehnickipregledholliday) on


Budite oprezni sa rastvorima za uklanjanje nalepnica! Bez obzira koji pristup koristite, samo budite oprezni. Sredstvo za uklanjanje lepka može biti štetno – kako po vaše vozilo, tako i po vaše zdravlje. Druga potencijalno nebezbedna rešenja uključuju aceton i razređivač boje – koji mogu stvoriti otrovna isparenja. Hemikalije takođe mogu uticati na boju na vašem vozilu.

Zato pažljivo birajte tečni rastvarač za lepak – jer skidanje registracione nalepnice mora da bude bezbedno.

Skidanje registracione nalepnice uz pomoć sredstva za pranje prozora ili alkohola

Ovaj trik je zaista odličan i pomaže vam da proces skidanja nalepnice bude kratak i efektan! samo poprskajte sredstvo za čišćenje prozora na nalepnicu, a zatim oštricom žileta polako povucite nalepnicu.

Raspršite, odsecite, povucite i ponavljajte tako dok se nalepnica potpuno ne ukloni.

Na sličan način možete da upotrebite i alkohol. Nanesite alkohol na nalepnicu i sačekajte nekoliko minuta pre nego što se odlepi od stakla. Ako je potrebno, koristite oštricu žileta za povlačenje  i odsecanje nalepnice.

Takođe možete da držite i vreću leda preko nalepnice nekoliko minuta. Na taj način će se eohladiti lepak koji drži nalepnicu. Zatim pomoću oštrice žileta uklonite nalepnicu.

Napomena:

Sigurno se pitate da li je sigurno koristiti oštricu žileta na svom vozilu?

View this post on Instagram

 

A post shared by TehnickipregledHolliday (@tehnickipregledholliday) on


Da, sigurno je da pomoću žileta najbolje možete da uklonite nalepnicu sa šoferšajbne ili prozora vozila. Ako stružete pod adekvatnim uglom, a sečivo nije tupo – ne bi trebalo da ostavlja ogrebotine ili tragove na staklu.

Ipak, mnogi se plaše da koriste žilet, u strahu da će ostaviti pomenute ogrebotine ili tragove na staklu. U tom slučaju uvek može da vam posluži plastični žilet ili bankovna kartica.

S druge strane, nikada ne biste smeli da koristite oštricu žileta na drugim delovima vašeg vozila – jer to može oštetiti boju na vozilu!

TP Holliday – Tehnički pregled i registracija vozila na jednom mestu!

TP Holliday Šabac obavlja sve usluge vezane za tehnički pregled i registraciju vašeg vozila na jednom mestu, u jednom danu!

Registracija vozila za sva registarska područja je jedna od mnogih usluga koju obavljamo za svoje verne klijente.

Ukoliko se obratite pravoj službi – čitav posao oko tehničkog pregleda i registracije vozila će ići glatko.

Obezbedili smo vam i registraciju vozila online putem!

Skidanje registracione nalepnice

Budući da takođe izdajemo registracione nalepnice bez odlaska u MUP – možemo da vam pomognemo da se rešite stare nalepnice i odmah postavite novu.

Ako imate pitanja o uklanjanju nalepnica sa vetrobranskog stakla vozila ili to ne možete sami da učinite, slobodno kontaktirajte naš tim – a mi ćemo se pobrinuti za vas.

TP Holliday Šabac – sa vama i uz vas u svakom trenutku!

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn