Tehnički pregled motora

Tehnički pregled motora

Tehnički pregled motora je obavezan za sva vozila, uključujući i dvotočkaše.

Da zaljubljenici u motore spadaju u posebnu grupu vozača govori i njihova posvećenoj ovoj vožnji. Osećaj vetra u leđa dok vaš ljubimac ostavlja trag na putu, zaista, predstavlja neverovatnu avanturu kojoj je teško odoleti. Pred njihovim moćnim dizajnom auto-put dobija neverovatnu širinu, a predeli pored se smenjaju u tren oka.

Ništa manji doživljaj ne donosi ni vožnja motora gradom. Gotovo je nemoguće da ih slučajni prolaznici ne primete kako klize ulicom, vešto izbegavajući gradsku gužvu.

S obzirom na to da su u pitanju veoma skupe mašine, ne čudi što vlasnici veliku pažnju posvećuju njihovom održavanju kako bi izbegli kvarove. Jedan od koraka jeste tehnički pregled motora.

Tehnički pregled motora predstavlja uslov za njegovu registraciju

Tehnički pregled je proces dijagnostikovanja motora kojim se utvrđuje njegova ispravnost. Na taj način se garantuje da je on siguran za vožnju, ali i bezbedan po druge učesnike u saobraćaju.

Najpre se vrši identifikacija i utvrđivanje tehničkih karakteristika. Zatim detaljni pregled svih uređaja i opreme. Glavni deo toga čini kontrola rezultata koje je motor pri merenju pokazao i njihovo upoređivanje sa određenim standardima. Na osnovu tih rezultata izdaje se Potvrda o tehničkoj ispravnosti vozila bez koje je nemoguća registracija vozila.

Tehnički pregled motora

Za motor koji nije ispunio propisane uslove dobija se Izveštaj o utvrđenom stanju sa naznakama neispravnosti.

Vreme za tehnički pregled motora mora da bude najmanje 15 minuta. Pravilnikom je propisano da je tokom postupka neophodno fotografisati dvotočkaš sa svih strana.

Osim redovnog tehničkog pregleda, koji je namenjem za registraciju, može se vršiti i kontrolni tehnički pregled motora. Ova vrsta dijagostifikovanja naložena je od strane nadležnog organa. Potvrda ili izveštaj se izdaju i inspektoru za drumski saobraćaj koji je dao pismeni nalog za nju.

Šta utiče na tehnički pregled motora?

Da bi motor “prošao” tehnički pregled treba da bude u fabričkom stanju. To znači da nikakve promene na njemu nisu dozvoljene. Čak se i koferi i viziri, koji su česti na velikim motorima, smatraju dodatnom opremom. Morate ih skinuti pre početka tehničkog pregleda. Isto važi i za izmene na svetlima. Odnosno, ako ste ugradili ksenon sijalice, važno je da vratite tip osvetljenja koje je vaš motor imao u proizvodnji.

Za izmenu guma ili diskova, koje nisu u skladu sa fabričkom specifikacijom, neophodno je da za njih imate dokumentaciju o atestu i homologaciji.

Takođe, osvetljenje registarske tablice je važna stavka koja se provera na tehničkom pregledu. Dok će od naredne godine biti obavezno da i izduvni sistem bude fabrički.

Najbolji tehnički pregled

Agencija TP Holliday ima višegodišnje iskustvo u obavljanju tehničkog pregleda svih vrsta vozila. Ističe se ne samo kvalitetom i povoljnošću usluga, već i brzinom rada. Pa možete biti sigurni da će čitav posao biti obavljen efikasno i u najkraćem roku.

Tehnički pregled motora

Stručni tim je obučen za rukovanje različitih vrsta vozila. Dok karakteristike Hofman Marinković linije, koja važi za najsavremeniju opremu, još jedan su dokaz da ova agencija konstantno ulaže u svoje poslovanje.

U TP Holliday-u možete obaviti ne samo tehnički pregled svog dvotočkaša, već i njegovu registraciju, uz osiguranje. Pri čemu vam je omogućeno plaćenje na rate troškova registracije.

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn