10 stvari koje morate imati u automobilu tokom zime

10 stvari koje morate imati u automobilu tokom zime

10 stvari koje morate imati u automobilu tokom zime mogu vam olakšati vožnju u toku hladnijih dana, a ponekad su od presudnog značaja.

Zamislite sledeću situaciju. Prohladno je zimsko jutro. Padao je sneg tokom noći, ali se budite uz sunčano nebo i čiste puteve. Izlazite iz kuće da biste otišli ​​na posao i ugledate sloj smrznutog snega na svom automobilu. Otvarate gepek da uzmete strugač za led ili četku za sneg, ali ih nema.
Bez četke za sneg, koristite ruku da biste ga očistili sa automobila. Ali već kasnite na posao, pa samo čistite prozore. „Oh, dobro, dovoljno“, pomislite dok ulazite u vozačevo sedište. Izlazite sa prilaza i počinjete da ubrzavate na glavnom putu. Ali odjednom, pokrivač smrznutog snega sa krova vašeg automobila klizi na prednje vetrobransko staklo. Blokira vaš pogled i stvara zaslepljujući odsjaj. Ne možete videti! Pokušavate da koristite brisače, ali…BUM. Udarili ste automobil ispred sebe. Srećom, sudar je bio lakši, bez povreda i veće materijalne štete. Ali, ovaj udes je mogao biti sprečen da ste bili spremni.
Postoje koraci koje možete preduzeti kako biste izbegli zimsku saobraćajnu nesreću. Nikada ne škodi ni pripremiti se za hitne slučajeve u slučaju da doživite nesreću. Priprema automobila za vožnju zimi je ključna za očuvanje bezbednosti u hitnim slučajevima na putu po hladnom vremenu. Pripremljenost će olakšati stvari ako se vaš automobil pokvari ili se zaglavite u snegu ove zime.
Agencija za tehnički pregled TP Holliday vam predstavlja 10 stvari koje morate imati u automobilu tokom zime.

Čvrsti strugač za led i kvalitetna četka za sneg

Ovo su dve najvažnije stvari koje morate držati u automobilu tokom zime.

Stavite strugač za led i četku za sneg u automobil čim nastupi hladno vreme. Sneg i led na automobilima su opasni, jer mogu da vam ometaju pogled ili da odlete i udare u drugi automobil. Uvek očistite CEO svoj automobil od snega i leda pre vožnje da biste sprečili sudar.

10 stvari koje morate imati u automobilu tokom zime

Ne dozvolite da vam se dogode nepredviđene situacije i da ostanete nespremni zato što nije poslušali savet o kupovini čvrstog strugača za led, koji vas neće izneveriti i polomiti se već pri prvoj upotrebi.

Dodatna zimska odeća i ćebad

Ukoliko dođete u situaciju da se zaglavite na zaleđenom putu, ne škodi imati dodatnu zimsku odeću, kako biste se zagrejali.

Nošenje rukavica i druge tople odeće će olakšati zadatak čišćenja automobila. Takođe ne škodi držanje nekoliko grejača za ruke u automobilu. Uvek budite spremni, kako biste sprečili promrzline! Bolje ćete obaviti posao čišćenja automobila kada vam je toplo.

Imate dodatna ćebad oko kuće? Stavite jedno u auto. Ako se zaglavite ili upadnete negde, automobil će se brzo ohladiti, posebno ako ne možete da ga upalite. Ne možete se uvek osloniti na grejač vašeg automobila, pa se zagrejte ćebetom.

10 stvari koje morate imati u automobilu tokom zime – Lopata i baterijska lampa

Možda nije potrebno naglašavati, ali je nošenje lopate za sneg i baterijske lampe itekako preporučljivo u toku zime. Vožnja u zimskom periodu nije nimalo jednostavan zadatak. Prema tome, uvek bi trebalo biti spreman na sve moguće i potencijalne opasnosti.

Lopata za sneg biće vam od koristi ukoliko se vaše prevozno sredstvo zaglavi u snegu ili kada je potrebno očistiti stazu ispred kuće, kako biste mogli da izađete napolje.
Još jedna važna stvar koju morate imati sa sobom jeste baterijska lampa. Zimi rano pada mrak. Ako se vaš automobil pokvari u toku noći, koristite baterijsku lampu da biste saznali šta nije u redu. Takođe, ona vas može učiniti vidljivijim drugima na putu.

Set prve pomoći i mala kutija sa alatom

Možete rešiti manje probleme sa vozilom pomoću osnovnih alata. Ukoliko umete da ih koristite, alati će vam itekako biti od koristi. Umesto da čekate satima na šlep službu, možda ćete uspeti da otklonite problem i sami. Naravno, sigurnost uvek mora biti na prvom mestu. Ukoliko niste sigurni u svoje “majstorsko umeće“, uvek se obratite profesionalcima za pomoć.

10 stvari koje morate imati u automobilu tokom zime

Komplet prve pomoći je ključan ako je neko povređen u saobraćajnoj nesreći. Iako je neophodan tokom cele godine, ovo je jedna od najvažnijih stvari koje treba da držite u automobilu tokom zime, jer vreme odgovora vozila za hitne slučajeve može biti sporo ako pada sneg. Pružiti osnovnu prvu pomoć žrtvi dok pomoć ne stigne je od krucijalnog značaja.

10 stvari koje morate imati u automobilu tokom zime – Voda za piće i hrana

Ako se zaglavite negde u snegu, možda ćete morati da sačekate pomoć. Čekanje bi moglo biti dugo ako su uslovi na putu loši. Čuvanje vode, hrane i grickalica u vašem automobilu će vam dobro doći u ovim situacijama.

Ovo je naročito važno ukoliko se sa vama u automobilu nalaze deca. Obezbedite dovoljno hrane, naročito ukoliko krećete na duži put tokom zime.

10 stvari koje morate imati u automobilu tokom zime

Agencija za tehnički pregled TP Holliday vam stoji na raspolaganju u svakom trenutku radi provere tehničke ispravnosti vašeg vozila. Vaše vozilo mora biti tehnički ispravno i bezbedno za učešće u javnom saobraćaju, na putevima naše države. Prema tome, pre nego što krenete na duži put, uverite se u to da je vaš automobil potpuno ispravan i spreman za takav “poduhvat“. Pozovite nas i zakažite predstojeći tehnički pregled ili registraciju vozila!

 

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn