Kasko osiguranje u Srbiji – Sve što bi trebalo da znate!

Kasko osiguranje u Srbiji – Sve što bi trebalo da znate!

Kasko osiguranje u Srbiji predstavlja jedno od najčešće biranih osiguranja od strane vozača.

Posedovanje sopstvenog prevoznog sredstva više ne predstavlja luksuz. Naprotiv, ono je apsolutno neophodno za svakodnevno funkcionisanje. Komfor koji osećate, ali i sigurnost, vožnjom sopstvenog automobila u odnosu na druge vrste prevoza ne može se zameniti ni sa čim. Osim toga, vožnja u ličnoj režiji štedi i vreme, ali i novac.

I pored svih ovi prednosti, kupovina automobila nije mala investicija. Ona zahteva dodatna, godišnja ulaganja, kao što je većini vozača i poznato. Osim redovne registracije vozila i tehničkog pregleda, vaše vozilo morate održavati i redovno servisirati. Jedino na taj način možete biti u potpunosti sigurni da će vas vaš četvorotočkaš služiti dugi niz godina.

Druga strana medalje govori nam da i pored vođenja računa o sopstvenom prevoznom sredstvu, saobraćajnih nezgoda na putevima još uvek ima. Neprilagođena brzina, nesavesnost u vožnji, loše stanje puteva i vremenske nepogode mogu dovesti do saobraćajnih nesreća i samim tim, do oštećenja vozila.

Kako ovakve situacije ne bi zadavale previše stresa i bile uzrok dodatne nervoze, vozači se neretko odlučuju za kasko osiguranje u Srbiji. Zbog čega je tako i šta predstavlja ova vrsta osiguranja vozila otkrivamo vam u narednim redovima.

Šta je kasko osiguranje u Srbiji i šta ono pokriva?

Kada govorimo o vrstama osiguranja vozila, dve najčešće u našoj državi su svakako osiguranje od autoodgovornosti i kasko osiguranje.

Kasko osiguranje u Srbiji

Dok je osiguranje od autoodgovornosti zakonom propisano kao obavezno osiguranje, kasko je zapravo dobrovoljna vrsta osiguranja. Bez osiguranja od autoodgovornosti nije moguće registrovati vozilo, jer ono štiti druge učesnike u saobraćaju od eventualne štete koje im prouzrokuje vaše vozilo.

Sa druge strane, kasko osiguranje pokriva bilo kakvu vrstu štete koja je nanesena vašem vozilu, bez obzira na to da li ste vi ili je neko drugi odgovoran.

Recimo, ukoliko posedujete obe polise, a dogodi se sudar, osiguranje od autoodgovornosti pokriva štetu nanesenu drugom licu, dok kasko osiguranje pokriva štetu na vašem vozilu, bez obzira na to čija je krivica u pitanju.

Delimično i potpuno kasko osiguranje

U zavisnosti od toga za šta se odlučite, na raspolaganju vam stoje dve vrste kasko osiguranja – delimično i potpuno kasko osiguranje.

Kao što se iz naziva može zaključiti, potpuno osiguranje pokriva sve vrste nezgoda i oštećenja na vozilu. Osim toga, polisa kasko osiguranja pokriće i štete uzrokovane požarom, gromovima, olujom, snegom i drugim vremenskim nepogodama. Takođe, vaše vozilo je zaštićeno i u slučaju udara određenim predmetom, eksplozija, krađe i slično.

Sa druge strane, delimično kasko osiguranje odnosi se na određene delove vozila. Prevashodno se njom osiguravaju prednje vetrobransko staklo, bočni prozori, kao i zadnje staklo.

Koja je cena za kasko osiguranje u Srbiji?

Kao i za sve ostale vrste osiguranja, tako i cena kasko osiguranja zavisi od raznih faktora. Pre svega, mislimo na vrstu vozila, njegovu starost, odnosno godinu proizvodnje, namenu vozila i vrednost istog. Na visinu premije utiču direktno i štete koje su vozači izazvali u prethodnom periodu važenja polise. Naravno, veći broj nanesenih šteta znači i višu cenu polise.

Ukoliko svojim vozilom niste izazvali štetu drugim učesnicima u saobraćaju, imate pravo na umanjenje cene polise ove vrste osiguranja.

Agencija za tehnički pregled i registraciju vozila TP Holliday nudi vam mogućnost kupovine polisa kasko osiguranja, ali i mnogih drugih vrsta osiguranja. Kod nas možete osigurati stakla na svom automobilu, ali i putnike, domaćinstvo i kupiti Zeleni karton.

Kasko osiguranje u Srbiji

Za više informacija o kupovini polise kasko osiguranja, bilo delimičnog ili potpunog, u svakom trenutku stojimo vam na raspolaganju! Posetite nas!

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn