Prva registracija vozila u Srbiji

Prva registracija vozila u Srbiji

Prva registracija vozila u Srbiji odnosi se na vozila koja se prvi put registruju na teritoriji naše države. Bez obzira na to da li je vozilo novo ili je uvezeno iz inostranstva kao polovno, registraciju treba obaviti.

Pri registraciji vozila dobija se saobraćajna dozvola, izdaje se registraciona nalepnica, kao i registarske tablice za putničko ili teretno vozilo.

Jedino vozilo koje je upisano u jedinstveni registar vozila sme se i može se naći na ulicama i u javnom saobraćaju naše države. Bez registracije vozila, vašem vozilu nije dozvoljeno kretanje putevima.

S obzirom na to da je prva registracija vozila posebna procedura koju treba da prođe svako vozilo, agencija TP Holliday vam otkriva šta sve ona podrazumeva.

Da li je neophodno izvršiti tehnički pregled pre prve registracije vozila?

Prva registracija vozila u Srbiji koja se odnosi na polovna vozila uvezena iz inostranstva sledi tek nakon obavljenog tehničkog pregleda.

Tehnički pregled vozila predstavlja proceduru provere tehničke ispravnosti vozila. Jedino vozilo koje je potpuno ispravno može uspešno proći tehnički pregled i biti registrovano u našoj državi.

Prva registracija vozila u Srbiji

Pripreme za tehnički pregled automobila podrazumevaju detaljno pranje i čišćenje vozila od svih nečistoća koje se na njemu mogu pronaći. S obzirom na to da se vaše prevozno sredstvo tokom tehničkog pregleda snima, svi delovi moraju biti vidljivi i čisti. Ukoliko to nije slučaj, tehnički pregled neće moći biti obavljen.

Kada govorimo o prvoj registraciji za nova vozila, tehnički pregled nije obavezan u prve dve godine od proizvodnje. Ipak, veoma je važno da redovno proveravate ispravnost svog vozila, bilo ono novo ili polovno.

Tehnički pregled mogu proći jedino potpuno ispravna vozila. Prema tome, potrudite se da svog četvorotočkaša ili dvotočkaša pregledate i proverite u određenoj automehaničarskoj radionici. Jedino na taj način možete biti poptuno sigurni da će ono uspešno proći tehnički pregled.

Prva registracija vozila u Srbiji – Šta vam je potrebno od dokumentacije?

Kada govorimo o registraciji vozila, bez obzira da li se radi o prvoj registraciji ili privremenoj registraciji, biće vam neophodna i određena dokumentacija. Ukoliko dođe do neslaganja u dokumentaciji, vaše vozilo neće biti registrovano.

Biće vam neophodna potvrda o tehničkoj ispravnosti vozila, ne starija od 30 dana.

Polisa osiguranja vozila od autoodogovornosti, koju zaključujete u agenciji u kojoj vršite tehnički pregled i registraciju, takođe vam je neophodna. Osiguranje od autoodgovornosti je zakonski obavezno osiguranje. Ono pokriva troškove štete koje pričinite trećem licu, ukoliko do saobraćajne nesreće dođe vašom krivicom.

Dokaz o vlasništvu vozila – račun, ugovor o kupovini ili poklonu, pravosnažno rešenje o nasleđivanju i slično – takođe vam je neophodno.

Kada registrujete vozilo, obavezno ponesite i dokaz o identitetu, odnosno važeću ličnu kartu.

Agencija TP Holliday nudi vam mogućnost plaćanja svih taksi na licu mesta, te se celokupna procedura ubrzava i pojednostavljuje.

Prva registracija vozila u Srbiji nije komplikovana procedura

Prva registracija vozila zaista nije komplikovana procedura, ukoliko svoje vozilo poverite pravoj i proverenoj agenciji.

Ipak, ukoliko se radi o vlasnicima vozila koje pripadaju određenim kategorijama, važno je da znate više informacija. Pre svega, ovde mislimo na vlasnike vozila koji su civilni ili ratni vojni invalidi.

Prema Zakonu, vojni i civilni invalidi sa više od 80% telesnog optećenja ili 60% ili više oštećenja donjih ekstremiteta oslobođeni su plaćanja poreza na upotrebu motornog vozila, uz potvrdu PIO fonda. Isto tako, polisa osiguranja od autoodgovornosti biće umanjena. Kao i kod fizičkih lica, obavezno je poneti svu dokumentaciju kako bi registacija mogla da se obavi.

Agencija TP Holliday – Sve na jednom mestu!

Agencija TP Holliday nudi vam mogućnost obavljanja svih procedura na jednom mestu, za veoma kratak vremenski period, bez čekanja i nerviranja.

Vršimo registraciju vozila za sva registarska područja, te kod nas možete obaviti i prvu registraciju vozila, ali i privremenu registraciju ili produženje registracije.

Prva registracija vozila u Srbiji

Naša agencija nudi vam i posebne mogućnosti plaćanja na rate ili odloženog plaćanja ili uz čekove građana.

Za više informacija o registraciji vozila, u svakom trenutku možete nas kontaktirati.

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn