Tehnički pregled kombi vozila

Tehnički pregled kombi vozila

Tehnički pregled kombi vozila predstavlja zakonom propisanu proceduru provere tehničke ispravnosti ove vrste vozila.

Kombi vozilo svrstava se u teretna vozila. U teretna vozila takođe spadaju i sve vrste kamiona ili pikapova. Kao što im i sam naziv kaže, teretna vozila služe za prevoz raznih vrsta tereta. Uz pomoć ovih vozila moguće je izvršiti prevoz roba za razne prodavnice, a koriste se i za selidbe, prevoz bele tehnike ili pak u svrhe prevoza kurirskih službi.

Tehnički pregled kombi vozila

Kako bi jedno kombi vozilo moglo da se nađe na putevima naše države, neophodno je izvršiti tehnički pregled i registraciju ovog vozila. Jedino potpuno tehnički ispravno kombi vozilo sme se koristiti u javnom saobraćaju i na javnim putevima Srbije i inostranstva. Osim toga, kombi vozilo mora biti upisano u jedinstveni registar vozila, odnosno mora biti registrovano.

Prema tome, svaki vlasnik kombi vozila dužan je da ispošutuje zakonom i pravilnikom propisane mere i ispuni uslove koji se očekuju prilikom obavljanja tehničkog pregleda i registracije vozila. Jedino vozilo koje ispunjava sve uslove može uspešno proći tehnički pregled i biti registrovano.

Šta vas sve očekuje kada je u pitanju tehnički pregled kombi vozila i na šta bi trebalo da obratite posebnu pažnju otkriva vam agencija za tehnički pregled TP Holliday iz Šapca.

Tehnički pregled kombi vozila – Na šta bi trebalo da obratite pažnju?

Tehnički pregled kombi vozila moraju proći barem jednom godišnje. Ovo pravilo važi i za sva putnička vozila, pa tako i za sva ostala teretna vozila. Sva vozila predviđena za prevoz različitih vrsta tereta imaju obavezu da obave redovan tehnički pregled. S obzirom na to da se kombi vozila najčešće koriste u poslovne svrhe, njihov tehnički pregled obaveza je firme u čijem su vlasništvu, odnosno pravnih lica.

Kompanija koja vrši tehnički pregled teretnih vozila mora imati odgovarajuće uređaje i adekvatnu opremu. Provera i utvrđivanje tehnički pregled vrši se u objektima, odnosno poligonima koji su za to i namenjeni. Agencija mora posedovati uređaj za proveru sile kočenja na obimu točkova iste osovine sa pisačem. Pored toga, kada se vrši tehnički pregled kombi vozila neophodan je i kompresor sa manometrom i vodovima kako bi se proverio pritisak u pneumaticima.

Kako bi tehnički pregled mogao da se obavi, važno je obezbediti i dovoljan broj priključaka za povezivanje uređaja i opreme na liniji.

Kada vozite svoje kombi vozilo na tehnički pregled, morate obratiti pažnju na to da on bude u besprekorno čistom stanju. Prema izmenama iz Pravilnika, svaki tehnički pregled se sada snima. Dakle, ukoliko na vozilu postoje prljavštine koje ometaju snimanje vozila, vaše vozilo biće vraćeno. Prema tome, neophodno je obratiti pažnju na to i detaljno i temeljno oprati vozilo.

Osim toga, proverite i signalizaciju na svom vozilu, kao i kočioni sistem, s obzirom na to da većina vozila upravo zbog ovoga “pada“ na tehničkom pregledu.

Gde obaviti tehnički pregled kombi vozila?

Kada govorimo o tehničkom pregledu teretnih vozila, pa tako i kombi vozila, važno je napomenuti da se on vrši isključivo u ovlašćenoj organizaciji, odnosno agenciji. Takva agencija je i TP Holliday.

Ovu vrstu tehničkog pregleda vrše barem dva ovlašćena radnika, čije je radno iskustvo duže od godinu dana.

Radnici koji obavljaju tehnički pregled kombi vozila moraju biti obučeni za rukovanje svim relevantnim uređajima, kao i opremom koja se koristi na liniji tehničkog pregleda. Veoma je važno da budu upoznati sa svim pravilima i izmenama koje je doneo novi Pravilnik o tehničkom pregledu.

Dakle, birajte agenciju za tehnički pregled sa višegodišnjim iskustvom u ovom poslu, koja će učiniti da tehnički pregled vašeg kombi vozila prođe najbolje moguće.

Tehnicki pregled kombi vozila

Agencija TP Holliday nudi vam najbolje uslove za tehnički pregled putničkih i teretnih vozila. U svakom trenutku možete nas kontaktirati za više informacija o tehničkom pregledu kombi vozila.

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn