Registracija automobila za pravna lica

Registracija automobila za pravna lica

Registracija automobila za pravna lica je obavezna procedura regulisana zakonom, koja prati proveru tehničke ispravnosti vozila.

Pravnim licima smatraju se velike i male kompanije, klinike, škole, prodavnice, butici, kao i ostale organizacije. Bez obzira na delatnost kojom se bave, sva ova preduzeća zahtevaju upotrebu poslovnog automobila. Automobili olakšavaju svakodnevno poslovanje, ali mogu predstavljati i pravi doprinos građenju vizuelnog identiteta i imidža brenda.

Kako bi svi učesnici u saobraćaju, pa tako i zaposleni u vašoj kompaniji bili potpuno bezbedni, neophodno je izvršiti proveru tehničke ispravnosti vozila odnosno tehnički pregled. Nakon toga, vrši se i registracija automobila za pravna lica.

Prvi korak uvek je tehnički pregled vozila

Tehnički pregled vozila predstavlja prvi korak ka uspešnoj registraciji vozila.

Prema Zakonu o saobraćaju, tehnički pregled i registraciju vozila neophodno je izvršiti jednom godišnje. Ovo pravilo važi kako za vozila u privatnom vlasništvu, tako i za vozila u vlasništvu pravnih lica.

Pre svake registracije (osim prve registracije novog vozila) neophodno je izvršiti proveru tehničke ispravnosti vozila. Jedino potpuno ispravna vozila mogu uspešno preći tehnički pregled i dobiti obrazac o ispravnosti.

Na tehničkom pregledu proverava se ispravnost svih sistema u automobilu, kao i njegova spoljašnjost. Prema pooštrenim merama Pravilnika, svaki tehnički pregled se mora snimati, a vaše vozilo mora biti temeljno oprano i čisto. Automobili koji ne ispunjavaju sve uslove, neće preći tehnički pregled. Osim toga, ukoliko ne ponesete svu neophodnu dokumentaciju, vaše vozilo takođe neće biti pregledano.

Osiguranje vozila je veoma važno

Kada je dokazano da je vozilo u vlasništvu pravnog lica potpuno tehnički ispravno, na red sledi kupovina polise osiguranja. Radi se o obaveznom osiguranju, što znači da se registracija automobila za pravna lica ne može obaviti bez njega.

Registracija automobila za pravna lica

Osiguranje vozila podrazumeva osiguranje vozača od odgovornosti za štetu načinjenu učesnicima u saobraćaju.

Polisa osiguranja vozila mora biti potpisana od strane zastupnika i overena pečatom pravnog lica u čijem je vlasništvu dati automobil.

Dakle, drugi korak prilikom registracije vozila za pravna lica svakako je kupovina polise osiguranja.

Registracija automobila za pravna lica i plaćanje taksi

Kako biste uspešno registrovali automobil u vlasništvu pravnog lica, neophodno je platiti i određene takse. Ovo možete učiniti u agenciji TP Holliday, koja se dalje stara o procesu registracije.

U agenciji TP Holliday takođe možete platiti i putem PaySpot platne institucije, kako takse i uplate za tehnički pregled i registraciju, tako i kućne račune.

Sve se plaća i završava na jednom mestu, bez čekanja i nepotrebnog odlaska sa jednog na drugi šalter.

Prilikom registracije vozila za pravna lica, biće vam neophodna i lična karta, kao i ovlašćenje za osobu koja će obaviti u ime pravnog lica registraciju. Ono se izdaje na memorandumu firme i mora da sadrži podatke o vozilu i o ovlašćenoj osobi.

Kako biste registraciju automobila za pravna lica obavili u najkraćem vremenskom roku i na najbezbedniji način, neophodno je da pronađete pouzdanu agenciju. Agencija za tehnički pregled TP Holliday iz Šapca vrši registraciju vozila za sva registarska područja. Postaraćemo se da registracija, kao i tehnički pregled vozila vaše kompanije prođe u najboljem redu i bez dodatnog stresa.

Naša agencija nudi vam i posebnu mogućnost plaćanja na rate. Plaćanje na rate moguće je obaviti čekovima građana, kao i kreditnim karticama ili platnim karticama banka Intese. Odaberite način plaćanja koji najviše odgovara vašim potrebama i ne dozvolite da vam tehnički pregled uzrokuje stres i nervozu.

Registracija automobila za pravna lica

 Za sve dodatne informacije u vezi sa tehničkim pregledom, kupovinom polise osiguranja, kao i sa registracijom vozila, u svakom trenutku možete nas kontaktirati!

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn