Izdavanje probnih tablica za automobil

Izdavanje probnih tablica za automobil

Izdavanje probnih tablica za automobil je neophodna procedura za privremeno označavanje vozila.

Probne tablice su tablice kojima se vozilo privremeno označava, te je i njihov rok trajanja daleko kraći. One važe minimalno jedan dan, a maksimalno petnaest dana.

Ove tablice se postavljaju napred, u donjem desnom uglu sa unutrašnje strane vetrobranskog stakla. Na zadnjoj strani, postavljaju se u donjem levom uglu. U slučaju da probne tablice nisu pravilno postavljene, vozaču sledi novčana kazna, ali i 2 kaznena poena.

Probne tablice se razlikuju od registracionih tablica. Pre svega, one su izrađene od tvrdog kartona bele boje i moraju biti određenih dimenzija. Na njima takođe mora biti odštampan tekst “PROBA“ i indentifikaciona oznaka vozila.

Izdavanje probnih tablica za automobil sledi određenu proceduru. Ukoliko vas interesuje kompletna procedura izdavanja tablica za privremeno označavanje vozila, na pravom ste mestu. TP Holliday vam otkriva sve što morate znati kada su probne tablice u pitanju.

Kada se vrši izdavanje probnih tablica za automobil?

Izdavanje probnih tablica za automobil vrši se onog trenutka kada ste kupili nov ili polovni automobil koji još uvek nije registrovan. Dakle, ukoliko ste kupili nov automobil iz uvoza, biće vam neophodne probne tablice. I u slučaju da ste kupili odjavljeno polovno vozilo koje je već registrovano u našoj državi, takođe će vam biti neophodne probne tablice.

Izdavanje probnih tablica za automobil

Probne tablice možete videti i na vozilima na kojima je vršena velika popravka, pa je pre registracije i tehničkog pregleda neophodna probna vožnja.

Tablice za privremeno označavanje vozila koriste se i u toku prevoza od mesta proizvodnje do mesta skladištenja i prodaje. Osim toga, mogu se koristiti i prilikom transporta do sajma ili drugog mesta promocije automobila.

Dokumentacija neophodna za izdavanje probnih tablica za automobil

Prvo pitanje koje se postavlja kada je neophodno izdavanje probnih tablica jeste cena ove procedure. Cena zavisi od mnogo faktora, a ne sme se zaboraviti ni vremenski period na koji se one izdaju.

Nakon toga, većina ljudi zapitaće se koja je dokumentacija neophodna za obavljanje ove procedure.

Uz zahtev za izdavanje probnih tablica, neophodno je dostaviti i važeću ličnu kartu kao i važeću vozačku dozvolu. Neophodno je da ponesete i dokaz o vlasništvu vozila, odnosno fakturu o kupovini automobila.

Za vozila iz uvoza, biće vam neophodna i carinska deklaracija ili odjava saobraćajne dozvole ako je vozilo registrovano u našoj državi. Neophodno je imati i potvrdu o tehničkoj ispravnosti vozila, odnosno odrađen tehnički pregled, a izuzetak se pravi u slučaju kada se vozilo vozi na tehnički pregled.

Agencija TP Holliday – Vaš najbolji partner za tehnički pregled, izdavanje probnih tablica i druge procedure

Ukoliko se obratite našoj agenciji za pomoć prilikom izdavanja probnih tablica, cela procedura se ubrzava, a vi se rešavate bespotrebnog stresa!

U našoj agenciji probne tablice možete dobiti brzo, lako, jednostavno – za svega nekoliko minuta!

Osim izdavanja probnih tablica, kod nas možete izvršiti i tehnički pregled vozila i registraciju vozila. Kod nas takođe možete izvršiti i prvu registraciju vozila.

Zakazivanje termina tehničkog pregleda i registracije vozila vrši se telefonskim putem ili putem online formulara za zakazivanje termina registracije. Veoma lako i jednostavno možete popuniti formular, sa osnovnim pitanjima neophodnim za obavljanje ove procedure. Vaši lični podaci koriste se isključivo u svrhe obavljanja tehničkog pregleda ili registracije u našoj agenciji. Ni na koji način i ni u jednom trenutku nisu ugroženi!

Izdavanje probnih tablica za automobil

Kontaktirajte agenciju TP Holliday ukoliko vam je neophodan tehnički pregled vozila, prenos vlasništva automobila ili registracija!

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn