Registracija hibridnih vozila

Registracija hibridnih vozila

Registracija hibridnih vozila predstavlja poseban vid ove procedure, neophodne za sva vozila koja učestvuju u javnom saobraćaju.

Hibridna vozila više nisu samo mit. Naprotiv, na ulicama naše države možete videti sve više i više ovakvih vozila, koja su nekada bila samo misaona imenica. Oni postaju sve prisutniji na putevima države Srbije, ali i na globalnom nivou. S obzirom na to da ona poseduju određene pogodnosti, koje ostala vozila nemaju, agencija za tehnički pregled TP Holliday vam otkriva kako teče proces registracije i šta su zapravo hibridi.

Šta su zapravo hibridna vozila?

Hibridna vozila, ili ukratko “hibridi“ predstavljaju posebnu vrstu automobila. Pored klasičnog motora, oni poseduju i elektromotor, koji takođe može da ih pokreće. Elektromotor može samostalno pokretati ovakva vozila ili istovremeno, odnosno u kombinaciji sa klasičnim motorom.

Dakle, hibridna vozila mogu da se kreću i na benzin, ali i na struju. Za razliku od električnih vozila, hibridi imaju sposobnost da se kreću i na benzin i na struju. Ipak, postoje i modeli hibrida koji se ne mogu kretati isključivo na struju, već elektromotor ovakvih vozila pomaže klasičnom motoru pri kretanju.

Registracija hibridnih vozila

Ono što je zajedničko skoro svih hibridnim vozilima jeste automatski menjač. Retki su hibridi koji nemaju automatik. Vozači koji su navikli na automatski menjač neće imati nikakvih problema ni prilikom vožnje hibrida. Automatski menjač omogućava da se najbolje iskoristi kombinacija elektromotora i klasičnog motora.

Kada kupujete hibridni automobil, imajte na umu da on uglavnom dolazi sa ovim tipom menjača. Ukoliko ste do sada koristili vozila sa ručnim menjačem, trebaće vam određeno vreme da se naviknete na automatik. Ipak, stručnjaci se slažu u jednom – vožnja i posedovanje hibrida predstavlja zaista jedinstveno iskustvo i sa sobom donosi brojne prednosti.

Kako se vrši registracija hibridnih vozila?

Pre svega, kao i kod klasičnih vozila koja koriste gorivo odnosno benzin, neophodno je izvršiti proveru tehničke ispravnosti vozila.

Kao što verovatno i znate, novi Pravilnik o tehničkom pregledu uneo je brojna pooštrenja mera. Stoga, mnogi vozači strahuju od ove procedure. Ipak, kada vodite računa o svom vozilu, nema sumnje da će ono uspešno proći i tehnički pregled.

Tehnički pregled hibridnih vozila podrazumeva proveru ispravnosti svih sistema, kao i spoljašnjosti vozila. Potrudite se da vaš hibridni automobil dovezete u urednom stanju, kako bi pregled bio obavljen. Dakle, neophodno je temeljno oprati vozilo i postarati se da na njemu nema tragova blata ili prašine.

Neophodno je poneti svu potrebnu dokumentaciju, kao i identifikacioni dokument, poput lične karte. Tada tehnički pregled vozila može započeti. Upravo je tehnički pregled vozila prvi korak ka uspešnoj registraciji hibridnih vozila.

Pre svega, proveravaće se signalizacija na vašem vozilu, kao i sistem kočnica. O ovom aspektu bi trebalo voditi najviše računa. Proveravaju se i farovi, a meri se i emisija buke motora. Kod električnih i hibridnih vozila proverava se i sistem punjenja vozila.

Po završetku tehničkog pregleda, dobijate potvrdu o tehničkoj ispravnosti vozila, bez koje je nemoguće izvršiti registraciju.

Koje su pogodnosti registracije hibridnih vozila?

Ukoliko posedujete ovakav tip vozila, onda znate da je registracija hibridnih vozila procedura sa određenim pogodnostima.

Naime, prema novom zakonu, ukinut je porez na upotrebu vozila za hibride. Reč je o porezu koji je neophodno platiti prilikom registracije za klasična vozila. U prevodu, uštedećete više samim tim što je vaše hibridno vozilo oslobođeno ovog poreza.

Registracija hibridnih vozila

Kada vršite registraciju hibridnih vozila u našoj agenciji, imate i dodatnu pogodnost – plaćanje na rate. Plaćanjem registracije na rate skidate teret ove procedure sa vaših leđa i sa vašeg mesečnog budžeta. Registraciju je moguće platiti čekovima građana, putem administrativne zabrane za zaposlena lica ili platnim i kreditnim karticama banka Intese.

Registracija vozila na hibridni pogon nikada nije bila jednostavnija! Pozovite agenciju TP Holliday i raspitajte se o svim pogodnostima koje vas očekuju!

 

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn