Tehnički pregled i registracija kamiona

Tehnički pregled i registracija kamiona

Tehnički pregled i registracija kamiona podležu pravilima uređenim zakonom i Pravilnikom o tehničkom pregledu.

Kao i tehnički pregled automobila, tako i tehnički pregled kamiona mora pratiti strogo regulisana pravila i proceduru. Svako vozilo koje nije u potpunosti ispravno i bezbedno za vožnju i učešće u saobraćaju neće proći tehnički pregled. Sigurnost učesnika u saobraćaju je uvek prioritet!

Šta sve podrazumevaju tehnički pregled i registracija kamiona otkriva vam agencija za tehnički pregled TP Holliday.

Zbog čega se vrši tehnički pregled i registracija kamiona?

Tehnički pregled kamiona je zakonom obavezna procedura proveravanja ispravnosti vozila. Pregled kamiona i ispravnosti svih njegovih komponenti je neophodan kako bi se osigurala bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Najmanje jednom godišnje neophodno je da se izvrši tehnički pregled i registracija kamiona. Kao i za svako drugo vozilo, ove procedure se ne smeju ignorisati!

Potrebno je napomenuti da teretna vozila (kamioni takođe), podležu i obaveznom šestomesečnom tehničkom pregledu. Oni pored redovnog godišnjeg rade i dodatni šestomesečni pregled nakon kojeg se dobija pisana potvrda o ispravnosti koju moraju posedovati u kamionu zbog provere policije.

Bez obzira na vrstu vozila – automobil, motocikl, kamion, prikolica – bez uspešno odrađenog tehničkog pregleda, ono se ne sme naći na otvorenom putu! Bez tehničkog pregleda nemoguće je registrovati vozilo.

Tehnicki pregled i registracija kamiona

Kako bi svi učesnici bili potpuno sigurni u blizini vašeg vozila, ono mora biti potpuno ispravno. Iz tog razloga vrši se tehnički pregled i utvrđuje se da li je sa vašim prevoznim sredstvom sve u savršenom redu.

Redovni tehnički pregledi obavljaju se jednom godišnje, ali se tehnički pregled može vršiti i po potrebi.

Veoma je važno pronaći proverenu agenciju za tehnički pregled i registraciju kamiona i drugih vozila. Na taj način, svoje vozilo poveravate iskusnom timu, koji ima dugogodišnje iskustvo.

Iako većina učesnika u saobraćaju smatra tehnički pregled mučnom procedurom, ona se ipak mora obaviti. Na ovu proceduru ne bi trebalo gledati kao na postupak koji vam oduzima vreme. Naprotiv, ova procedura je važna za bezbednost vas, vašeg vozila i drugih učesnika u saobraćaju. Stoga, pristupite ovom postupku sa mnogo ozbiljnosti i posvećenosti.

Kako izgleda tehnički pregled i registracija kamiona?

Pre nego što i zakažete registraciju ili tehnički pregled vozila, odnosno kamiona, neophodno je da se raspitate šta će vam od dokumentacije biti potrebno. Ukoliko postoji bilo kakvo neslaganje u dokumentaciji, tehnički pregled i registracija vozila neće biti obavljena.

Sa sobom uvek ponesi i identifikacioni dokument, odnosno važeću ličnu kartu.

Tehnički pregled kamiona podrazumeva proveru ispravnosti sledećih elemenata – uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za davanje svetlosnih i zvučnih signala, uređaja za osvetljavanje puta, za kontrolu i davanje znakova. Osim toga, kontrolisaće se i uređaji za spajanje vučnog i priključnog vozila, ispravnost osovina i ostalo.

Svaki deo vašeg vozila mora biti ispravan, kako bi ono uspešno prošlo tehnički pregled i bilo spremno za registraciju.

Poslednje izmene Pravilnika donele su nove, strože mere. Vaše prevozno sredstvo snima se tokom obavljanja tehničkog pregleda. Iz tog razloga, neophodno je dodatno voditi računa o tome da sve bude u savršenom redu.

Kako se pripremiti za tehnički pregled kamiona?

Kao što smo ranije i naglasili, neophodno je da na tehnički pregled ponesete svu potrebnu dokumentaciju. Ukoliko dođe do neslaganja, tehnički pregled neće biti obavljen.

Osim toga, neophodno je da vaše vozilo bude potpuno čisto. Dakle, temeljno pranje vozila se podrazumeva. Usled nečistoća na registracionim tablicama vaše vozilo neće proći tehnički pregled.

Tehnički pregled i registracija kamiona

Dodatnu pažnju morate obratiti na proveru ispravnosti signalizacije i kočionog sistema. Upravo ovo je razlog za sve više vozila koje ne uspevaju da prođu tehnički pregled.

U agenciji TP Holliday čeka vas iskusan tim sa dugogodišnjim iskustvom, koji će tehničkom pregledu vašeg vozila uvek pristupati profesionalno. Za sve dodatne informacije oko registracije kamiona i tehničkog pregleda možete nas kontaktirati!

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn