Tehnički pregled za nova vozila

Tehnički pregled za nova vozila

Tehnički pregled za nova vozila podleže Zakonu o bezbednosti saobraćaja Srbije.

Imati sopstveni auto odavno nije stvar luksuza, već svakodnevna potreba. Ipak, osećaj zadovoljstva pri vožnji i jedinstveni miris donose samo novi automobili. Sa njima mogućnosti su bezbrojne.

Novi automobili, pre svega, garantuju najviši stepen sigurnosti. Kako se propisi o bezbednosti stalno menjaju, a tehnologija razvija autoproizvođači moraju da se prilagođavaju strožim pravilima. Rezultat toga jesu novije bezbednosne funkcije, kao što su nadgledanje mrtvih tačaka i potpomognuto parkiranje, koje nećete moći da pronađete kod većine polovnjaka.

Takođe, možete biti sigurni da vaše vozilo nikada nije učestvovalo u nesreći, niti je imalo ikakvih mehaničkih problema, što pruža dodatnu sigurnost.

Druga važna prednost novih automobila leži u činjenici da ih možete u potpunosti prilagodi sebi. Počev od pokretnog krova, preko zadnjih spojlera i navigacije, pa do boje enterijera – svaki dodatni deo sami ćete izabrati.

Šta obuhvata tehnički pregled za nova vozila otkriva vam agencija TP Holliday.

Da li je potreban tehnički pregled za nova vozila?

Pravila za tehnički pregled 2021. godine naglašavaju da su nova vozila koja su proizvodena kod nas 2 godine oslobođena ove obaveze i to od dana kada je izvršena prva registracija. Što znači da nova vozila koja su registrovana 2021. godine idu na tehnički tek u 2023.

Tehnički pregled za nova vozila

Za registraciju je neophodno da vlasnici vozila prilože Potvrdu o saobraznosti koju izdaje proizvođač vozila. Ona je zamena za registracioni list i služi kao dokaz da vozilo ispunjava propisane uslove za bezbednost u saobraćaju. Zbog toga obavezno mora da sadrži sve podatke o vozilu, uključujući i dodatnu opremu.

Podaci o karakteristikama vozila se unose u saobraćajnu dozvolu i jedinstveni registar vozila.

Ukoliko nisu tačno navedeni u Potvrdi sledi kazna u iznosu od 200.000 do 600.000 dinara.

Tehnički pregled za nova vozila koja dolaze iz inostranstva

Za razliku od novoproizvedenih vozila u Srbiji, ona koja su nova, ali kupljena u inostranstvu moraju pre prve registracije da prođu detaljnu kontrolu.

Tehnički pregled obuhvata proveravu ispravnosti uređaja za upravljanje i za zaustavljanje, uređaja za osvetljavanje puta, davanje svetlosnih znakova, kao i uređaja za označavanje vozila i za vidljivost. Zatim se vrši kontrola uređaja za odvođenje i regulisanje izduvnih gasova i uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila. Neophodna je provera i pogonskih uređaja, uređaja za prenos snage, uređaja za kretanje vozila unazad, osovina, elektrouređaja i instalacija.

Nakon kontrole izdaje se registracioni list na osnovu kog novo vozilo može da se registruje.

Osim registracionog lista prilikom registracije morate imati i dokumentaciju koju vam uvoznik prilikom uvoza vozila obezbeđuje.

Najbolji tehnički pregled i registracija vozila na rate

Agencija TP Holliday poseduje višegodišnje iskustvo u obavljanju tehničkog pregleda na svim vrstama putničkih i teretnih vozila, uključujući i vozila na TNG, kao i električna i kvad vozila.

Vrhunski tim prate i najsavremeniji Hofman Marinković uređaji koji su instalirani na tri linije za vršenje tehničkog pregleda. Na taj način zagarantovana je brza i sigurna kontrola.

Tehnički pregled za nova vozila

Nakon tehničkog pregleda, na jednom mestu, možete obaviti kompletnu proceduru registracije i kupiti polisu osiguranja.

Zakazivanje termina tehničkog pregleda možete obaviti ne samo pozivom, već i online formularom na našem sajtu.

 

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn