Priprema vozila za tehnički pregled

Priprema vozila za tehnički pregled

Priprema vozila za tehnički pregled olakšaće vam celokupnu registraciju.

Bez obzira što se na tehničkom pregledu vrši detaljna kontrola svih sistema i delova vozila, postoje određana pravila kojih se morate pridržavati kako biste izbegli situaciju da budete vraćeni sa linije tehničkog pregleda.

Šta obuhvata priprema vozila za tehnički pregled otkriva vam agencija TP Holliday.

Proverite da li imate svu potrebnu dokumentaciju

Tehnički pregled automobila nemoguće je izvršiti bez odgovarajuće dokumentacije. Nju čine važeća lična karta i saobraćajna dozvola za fizička lica. Pravna lica treba da dostave i izvod iz APR-a, koji nije stariji od 6 meseci. Za tehnički pregled vozila sa plinom pored navedene dokumentacije obavezna je i važeća Potvrda i Uverenje od plinskog uređaja.

Ukoliko želite odmah nakon kontrole da obavite registraciju vozila morate da ponesete staru polisu osiguranja, kao i dokaz da ste platili sve takse.

U slučaju da je vozilo na ime pravnog lica neophodna je i potvrda iz banke o izvršenim uplatama i ovlašćenje na memorandumu firme za izdavanje registracione nalepnice.

Detaljno pranje kao priprema vozila za tehnički pregled

Priprema vozila za tehnički pregled podrazumeva i pranje vozila. Razlog za to leži u činjenici da prljavština može da prikrije sitna oštećenja spoljašnjih delova. Zbog ovoga se kontrolišu jedino čisti automobili.

Priprema vozila za tehnicki pregled

Imajući ovo u vidu nije preporučljivo da na tehnički pregled, bez prethodnog pranja, odvezete auto koji stoji parkiran na otvorenom parkingu, kao ni vozilo kojim ste bili na putu van grada.

Vizuelna priprema vozila za tehnički pregled

Nova pravila tehničkog pregleda podležu strožijoj kontroli, pri čemu se ona dokumentuje fotografisanjem. Zato je neophodno da spoljašnji izgled svog automobila, najpre, sami proverite.

Kod putničkih vozila levi retrovizor ne sme da bude oštećen, a za teretna vozila oba spoljna retrovizora moraju da budu u potpuno ispravno stanju. Isti uslov važi i za ogledalo. Odnosno, ono ne sme da bude napuklo.

Pneumatici, takođe, moraju da budu u dobrom stanju. To znači da nisu dozvoljeni vidljivi tragovi istrošenosti, oštećenja, kao i nedovoljna dubina šara koja za letnje gume iznosi minimalno 1,6 mm, a za zimske 4 mm.

Napukli ili polomljeni svetlosni uređaji jedan su od najčešćih uzročnika neprolaska tehničkog pregleda, te obratite posebnu pažnju na ovaj deo auta.

Obavezno proverite čitavu karoseriju. Dubinska oštećenja od korozije ili veća udubljenja na karoseriji treba sanirati na vreme. U protivnom, vozilo neće proći kontrolu.

Proverite ispravnost vozila

Pre nego krenete na tehnički pregled proverite da li rade sva svetla, pokazivači pravca i brisači. Mnogi vozači ne primate da im nedostaje brisač zadnjeg vetrobranskog stakla, pa zbog ove sitnice budu vraćeni sa tehničkog pregleda.

Priprema vozila za tehnicki pregled

Glavnu ulogu u vožnji ima trap, tj. amortizeri, spone i kugle, ležajevi i osovine. Ukoliko neki od ovih delova nije u ispravnom stanju vozilo neće proći tehnički pregled, te stručnjaci savetuju da na svakih 15.000 do 20.000 pređenih km obavite kontrolu trapa.

Agencija TP Holliday ima višegodišnje iskustvo u obavljanju tehničkog pregleda na svim vozilima. Ujedno, možete kod nas da završite kompletnu proceduru registracije i kupite bilo koju vrstu osiguranja, uključujući i putno zdravstveno osiguranje.

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn