5 koraka pripreme za tehnički pregled

5 koraka pripreme za tehnički pregled

5 koraka pripreme za tehnički pregled olakšaće vam obavljanje ove procedure i registraciju vozila, koja sledi nakon toga.

Ukoliko ste vozač i posedujete sopstveno prevozno sredstvo, sigurni smo da vam tehnički pregled i registracija vozila ne predstavljaju najomiljenije procedure. Stres oko toga da li će vaše vozilo staro nekoliko godina proći tehnički pregled, nervoza zbog same cene obe procedure i ostali faktori mogu učiniti da sa nestrpljenjem čekate da sve to prođe. Međutim, to ne mora biti slučaj, ako se pronađete pravu agenciju.

Agencija za tehnički pregled TP Holliday iz Šapca donosi vam osnovne korake u pripremi automobila ili drugog vozila za ovu proceduru.

Proverite ispravnost vozila pre nego što ga odvezete na tehnički pregled

Jedan od najefikasnijih načina da budete sigurni u to da će vaše vozilo proći tehnički pregled jeste da ga odvezete kod automehaničara. Pored redovnog servisa, možete napomenuti svom automehaničaru da vam uskoro sledi tehnički pregled i registracija vozila. Zamolite ga da detaljno pregleda kočioni i upravljački sistem, kao i da zameni delove koji mogu uticati na to da vaše vozilo ne prođe tehnički.

5 koraka pripreme za tehnicki pregled

Naravno, ukoliko je potrebno zameniti delove, automehaničar će to i predložiti, a zatim ih i zameniti novim, onim koji odgovaraju vašem vozilu. Na taj način, vaše vozilo sasvim izvesno prolazi tehnički pregled, a vi ne dolazite u situaciju da ga ponavljate. Ne zaboravite, svaki ponovljeni tehnički pregled se plaća. Stoga, ne bi trebalo štedeti, već zameniti istrošene delove novim.

5 koraka pripreme za tehnički pregled – Obavite i samostalno proveru vozila

Važno je da znate da i sami možete proveriti ispravnost vašeg vozila.

Ono što sami možete proveriti su svetla. Većina vozača zaboravi na poziciona svetla, a proveri kratko, dugo i svetla za maglu. Ne dozvolite da se nađete u situaciji da ne prođete tehnički pregled zbog nefunkcionalnosti pozicionih svetala. Takođe, možete proveriti i da li žmigavci dobro rade, te se uveriti da svi daju svetlost žute boje. Rikverc svetla uglavnom daju svetlost bele boje, te veoma lako možete proveriti i ovu stavku.

Katadiopteri zadnje strane vozila moraju biti ispravni i celi. Isto tako, proverite i da li i svi sigurnosni pojasevi funkcionišu.

Samostalna provera vozila podrazumeva i proveru brisača, tečnosti za stakla, prozora, guma i slično.

Pozovite agenciju da zakažete tehnički pregled

U okviru koraka za pripremu vozila za tehnički pregled, svakako spada i zakazivanje termina.

Ukoliko se odlučite za našu agenciju, to možete obaviti putem interneta, telefonskim putem ili pak dolaskom u naše prostorije. Većina ljudi odlučuje se za kontakt telefonskim putem, a ništa popularnija opcija nije ni popunjavanje online formulara.

Online zakazivanje tehničkog pregleda i registracije vozila je veoma jednostavno, a od vas će se tražiti da popunite svega nekoliko polja u formularu. Sve informacije koje date biće korištene isključivo u svrhe obavljanja ovih procedura.

5 koraka pripreme za tehnički pregled – Ispraznite svoje vozilo

Prtljažnik vašeg vozila možete isprazniti pred tehnički pregled, kako ne bi predstavljao problem tokom snimanja i obavljanja provere tehničke ispravnosti.

U automobilu mora ostati prva pomoć, uže za vuču, sigurnosni trougao, rezervni točak i slično. Ukoliko posedujete kuku, obavezno ponesite u gepeku i kuglu.

Detaljno operite svoje vozilo

Kao što i sami verovatno znate, tehnički pregled se od nedavno snima. Samim tim, svaka prljavština i nečistoća koja ometa snimanje može biti razlog da vaše vozilo ne prođe tehnički pregled.

5 koraka pripreme za tehnicki pregled

Dakle, vaše vozilo mora biti detaljno oprano i očišćeno od prašine, blata i ostalih čestica prljavštine. Jedino uredno vozilo može uspešno proći proveru tehničke ispravnosti i biti registrovano.

Tehnički pregled i registracija vozila u agenciji TP Holliday ne predstavljaju bauk! Naprotiv, ukoliko se odlučite za našu agenciju, čekaju vas najbolji uslovi, tehnički pregled na tri linije i plaćanje registracije na rate!

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn