Kako sačuvati brisače tokom zime?

Kako sačuvati brisače tokom zime?

Ukoliko se pitate kako sačuvati brisače tokom zime, na pravom ste mestu.

Obezbeđujući da imate jasan pogled na put, vaši brisači vetrobranskog stakla naporno rade tokom zime da obrišu sneg i led.

Održavanje i čišćenje brisača od snega i leda je najvažnije, kako bi ostali u ispravnom stanju. Možda se osećate kao da ste na milosti zime, ali postoje stvari koje možete da uradite kako biste osigurali da vaši brisači prežive oštru zimsku sezonu.

Agencija za tehnički pregled TP Holliday vam predstavlja savete koje možete primeniti u cilju čuvanja brisača vašeg četvorotočkaša.

Podignite brisače – Kako sačuvati brisače tokom zime

Kada dođe zima, a nemate luksuz garaže, najbolje što možete učiniti za svoje vozilo jeste da podignete brisače kada parkirate svoje vozilo za veče.

Ovo pomaže u sprečavanju nakupljanja leda na njima i takođe sprečava da se zalepe za vetrobransko staklo. Imajte na umu da ovaj savet nije bez kontroverzi. Mnogo je onih koji podržavaju ovo, dok se drugi protive toj praksi, navodeći istrošenost opruga u brisačima. Odlučite sami u kom se kampu nalazite – brisačima gore ili brisačima dole.

Kako sacuvati brisace tokom zime

Na nekim automobila nije moguće podignuti brisače gore tokom hladnih zimskih noći. Zbog aerodinamike, određenim automobilima brisači su skriveni ispod haube. U tim slučajevima, pogledajte sledeće savete.

Očistite vetrobransko staklo od snega i leda

Ne koristite brisače da biste uklonili led, sneg ili mraz sa vašeg vetrobranskog stakla. Koristite strugač za led ili pokrenite odleđivač vašeg vozila da otopite sloj snega i leda.

Korišćenje brisača za čišćenje vetrobranskog stakla može izazvati “kvarove“ na metlicama brisača. Kada čistite svoje vetrobransko staklo, budite pažljivi kada radite oko metlica brisača ako su spuštene. Ako stružete previše agresivno, rizikujete da izdubite ili pocepate metlicu brisača strugačem za led.

Ipak, pre svake vožnje, postarajte se da je vaše vetrobransko staklo očišćeno na pravi način.

Pokrijte vetrobransko staklo određenim materijalom – Kako sačuvati brisače tokom zime

Veoma jednostavno rešenje za čuvanje vetrobranskog stakla i brisača od zaleđivanja jeste postavljanje kartona ili ćebeta preko vetrobrana. Kada to učiniti, fiksirajte materijal brisačima. Na taj način ćete odvojiti brisače od vetrobranskog stakla i sprečiti njihovo zaleđivanje.

Drugi način da zaštitite metlice brisača je da ih uvijete u stare čarape ili staru krpu. Ovo ih štiti od svih vrsta zimskih vremenskih uslova – snega, leda, ledene kiše.

Isključite brisače pre nego što parkirate vozilo

Ako ste koristili brisače, obavezno ih isključite kada parkirate vozilo. Na taj način, kada ponovo pokrenete svoj automobil, brisači neće automatski početi da rade. To potencijalno može pokidati brisače, ako se zaglave za vetrobransko staklo od snega i leda.

Kako sacuvati brisace tokom zime

Dakle, budite obazrivi i vodite računa o tome da brisače obavezno isključite pre nego što ostavite svoj automobil napolju tokom zime. Zimsko vreme može biti veoma nepredvidivo, te vas sneg ujutru može dočekati na vetrobranskom staklu.

Koristite kvalitetnu zimsku tečnost za pranje stakala

 Ono što može u najvećoj meri sačuvati vaše brisače jeste korišćenje isključivo kvalitetne zimske tečnosti za pranje stakala odnosno vetrobrana.

Prema tome, možda je najbolje kupiti ovu vrstu tečnosti od proverenog proizvođača, čime ste obezbeđeni i sigurni da će sa njom sve biti u savršenom redu.

Ipak, vodite računa da zimska tečnost vremenom gubi svoje karakteristike. Šta to znači? Nakon otvaranja, ne može se koristiti veoma dugo. Tečnost vremenom počinje da se ledi na višoj temperaturi nego što je to napisano na deklaraciji proizvoda. Ovo je iz razloga što sadrži alkohol, koji mnogo brže isparava od vode.

Na sajtu agencije TP Holliday u svakom trenutku možete pogledati i ostale savete u vezi sa vožnjom u zimskom periodu ili održavanjem vozila u savršenom stanju.

Naša agencija vam stoji na raspolaganju za registraciju vozila za sva registarska područja, kao i za obavljanje tehničkog pregleda i druge usluge u ovoj sferi posla. Pozovite nas!

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn