Produžetak registracije automobila

Produžetak registracije automobila

Produžetak registracije automobila i izdavanje registracione nalepnice obavezne su procedure za sve vlasnike vozila na teritoriji naše države.

S obzirom na to da je registracija automobila nešto što morate obavljati svake godine, veoma je važno da znate šta produženje registracije zapravo podrazumeva. Svako vozilo koje se nađe na putevima naše države mora biti registrovano, odnosno upisano u jedinstveni registar vozila.

Bez obzira na to da li se radi o novom ili starom automobilu, redovno održavanje je preduslov za registraciju istog. Pre procesa registracije vozila, svako vozilo mora biti potpuno ispravno. Tehnička ispravnost vozila proverava se na tehničkom pregledu. Tehnički pregled prethodi svakoj registraciji vozila.

Dakle, pre nego što obavite produženje registracije automobila, vaše vozilo mora biti podvrgnuto proveri tehničke ispravnosti, odnosno tehničkom pregledu. Izdavanje registracione nalepnice takođe je moguće samo u slučaju da je vaš automobil uspešno prošao tehnički pregled.

Tehnički pregled kao preduslov produženju registracije vozila

Produžetak registracije automobila smatra se procedurom provere ispravnosti jednog vozila. Korak koji je neophodno obaviti pre same registracije vozila jeste tehnički pregled.

Produzetak registracije vozila

Kako bi vaše vozilo uspešno prošlo tehnički pregled, neophodno je izvršiti adekvatnu pripremu vozila za proveru tehničke ispravnosti. Veoma je važno da detaljno operete i obrišete svoj automobil na dan tehničkog pregleda. Vozilo koje nije potpuno čisto, bez tragova prašine i blata, ne može proći tehnički pregled. Vaše vozilo, u takvom stanju, biće vraćeno.

Obratite pažnju na ispravnost svih delova automobila, naročito kočionog sistema i signalizacije. Bez ispravnih kočnica i uređaja za signalizaciju vozilo ne može proći tehnički pregled. Pre nego što odvezete vozilo na tehnički pregled, možete zakazati pregled kod automehaničara. Na taj način bićete potpuno sigurni da je sa vašim prevoznim sredstvom sve u savršenom redu.

Obavljanje tehničkog pregleda je obavezno za sve vlasnike automobila i drugih vozila. Bez uspešno obavljenog tehničkog pregleda nije moguće registrovati vozilo.

Prema tome, na vreme razmišljajte o tome kada ćete zakazati tehnički pregled i registraciju vozila.

Produžetak registracije automobila i obavezna registracija vozila

Nakon tehničkog pregleda može se obaviti i produžetak registracije automobila.

Registracija vozila u 2022. godini biće obavljana po poslednjem Pravilniku, koji je pooštrio pravila. Dakle, sve procedure moraju biti ispoštovane kako bi se obavila registracija vozila.

Veoma je važno da znate i šta će vam sve biti neophodno od dokumentacije prilikom zakazivanja registracije vozila. Pre svega, neophodan vam je popunjen zahtev za registraciju, koji sadrži tačne tehničke podatke o vozilu iz dokumentacije proizvođača. Ukoliko dođe do neslaganja u dokumentaciji, registracija vozila neće biti moguća.

Pored dokumentacije i popunjenog zahteva, biće vam neophodan i dokaz o tehničkoj ispravnosti vozila. Osim toga, ponesite i ličnu kartu ili neki drugi identifikacioni dokument.

Izdavanje registracione nalepnice

Izdavanje registracione nalepnice, tehnički pregled i registracija vozila procedure su koje možete izvršiti na jednom mestu – u agenciji TP Holliday.

Nudimo vam mogućnost izdavanja registracione nalepnice bez odlaska u MUP, za svega nekoliko minuta. U našoj agenciji nema čekanja! U našoj agenciji ova procedura postaje jednostavna i brza. Iako većina ljudi strahuje od tehničkog pregleda i registracije vozila upravo zbog velikih gužvi, čekanja i mučnih pravila, to ne mora biti tako ako odaberete TP Holliday kao vašeg saveznika.

Uz adekvatnu agenciju za tehnički pregled rešićete sve procedure na jednom mestu, bez odlaska u MUP i dodatne dokumentacije. Poverite nam vaš automobil i postaraćemo se da svaka procedura protekne bez problema i bez čekanja.

Za produženje registracije i izdavanje registracione nalepnice biće vam neophodno sledeće:

  • urađen tehnički pregled
  • lična karta vlasnika vozila/rešenje iz Apr-a za pravna lica
  • saobraćajna dozvola
  • polisa osiguranja i uplata svih propisanih taksi na licu mesta.

 

Agencija TP Holliday može produžiti registraciju vozila bez obzira koje je registarsko područje u pitanju, odnosno čije tablice vozilo ima.

Izdavanje registracionih nalepnica

Možete nas kontaktirati svakog radnog dana. Pozovite nas i zakažite tehnički pregled, registraciju vozila ili drugu proceduru koja vam je neophodna.

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn