Tehnički pregled i registracija motora

Tehnički pregled i registracija motora

Tehnički pregled i registracija motora, motocikala i skutera podrazumevaju neophodne procedure radi proveravanja ispravnosti vozila. Jedino potpuno ispravan i registrovan dvotočkaš može se naći na putevima.

Kao i tehnički pregledi za automobile, tako su tehnički pregledi za motocikle postali daleko komplikovaniji nego što je to bio slučaj ranijih godina. Novi Pravilnik uneo je i nove izmene, koje su u isto vreme i strože. Iako se većini ljubitelja vožnje na dva točka ova činjenica nikako ne dopada, ispravnost vozila je izuzetno važna.

Agencija za tehnički pregled TP Holliday otkriva vam sve što morate znati kada je tehnički pregled i registracija motora u pitanju.

Da li je usvojena izmena o duplom tehničkom pregledu za motore i merenju izduvnih gasova?

Ono što je mnoge ljubitelje vožnje motorom brinulo jeste izmena koja je podrazumevala proveru tehničke ispravnosti na svakih 6 meseci. Iako je prvobitna izmena bila dugo najavljivana, ovo se ipak nije usvojilo. Na sreću svih vlasnika dvotočkaša starijih od 15 godina, tehnički pregled obavezan je i dalje samo jednom godišnje.

Tehnicki pregled i registracija motora

Mnogi su smatrali ovu najavljivanu uredbu i izmenu Pravilnika i Zakona nelogičnom, jer su se obuhvatala samo vozila starija od decenije ipo.

Dakle, izmena o duplom tehničkom pregledu motora, motocikala i drugih dvotočkaša nije usvojena, te je obavezna provera ispravnosti i dalje na svakih 12 meseci.

Osim toga, još jedna stvar koja je veoma brinula vlasnike svih vozila, ne samo motocikala, jeste merenje emisije izduvnih gasova. Naime, ove godine bilo je u planu započeti sa merenjem izduvnih gasova, ali je i taj postupak odložen za još dve godine.

Iako agencije za tehnički pregled mogu raditi merenje izduvnih gasova, čak iako je emisija štetnih gasova veća od dozvoljene, vozilo neće biti proglašeno tehnički neispravnim. Svrha ovoga jeste ukazivanje vlasnicima vozila na postojanje previsoke emisije štetnih gasova, kako bi se u narednom periodu to regulisalo.

Prema tome, obe navedene izmene još uvek se ne primenjuju, te su vlasnici motora (motocikala) oslobođeni ove brige, barem na neko vreme.

Šta se sve proverava kada je u pitanju tehnički pregled i registracija motora?

Tehnički pregled i registracija motora dve su procedure koje ne idu jedna bez druge. Jedino tehnički ispravan dvotočkaš može biti registrovan.

Na tehničkom pregledu vozila biće proveravani uređaji za upravljanje, uređaji za zaustavljanje, kao i svetlosni i svetlosno-signalni uređaji. Na ove uređaje bi trebalo posebno obratiti pražnju, jer većina vozila “padne“, odnosno ne prođe tehnički pregled.

Pored toga, proveravaće se i uređaji koji omogućavaju normalnu vidljivost, uređaji za davanje zvučnih znakova, uređaji za kontrolu i davanje znakova, za odvođenje i regulisanje izduvnih gasova.

Isto tako, proveravaju se i uređaji za spajanje vučnog i priključnog vozila, uređaj za kretanje vozila unazad, uređaj za oslanjanje, za kretanje, kao i elektro-uređaji.

Trebalo bi voditi računa o svakom aspektu, kako bi vaše prevozno sredstvo uspešno prošlo tehnički pregled.

Pored toga, vodite računa da ponesete svu neophodnu dokumentaciju, jer bez toga vaše vozilo neće biti primljeno na tehnički pregled.

Pazite i na to da uredno očistite svoje vozilo od svih tragova prljavštine, jer samo čisto i uredno vozilo može biti pregledano.

Gde možete obaviti tehnički pregled motora i registraciju istih?

Agencija TP Holliday vaš je najbolji saveznik kada je registracija vozila i tehnički pregled u pitanju.

Tehnički pregled i registraciju motora možete za sva registarska područja možete obaviti upravo kod nas. Nudimo vam najbolje uslove registracije vozila i provere tehničke ispravnosti. Osim toga, nudimo vam i plaćanje na rate, čekovima građana. Kod nas možete obaviti sve na jednom mestu, bez odlaska u MUP!

Tehnicki pregled i registracija motora

Naša agencija obaviće tehnički pregled vašeg vozila veoma brzo i efikasno, poštujući sva pravila koja naređuje Zakon. Pozovite nas i zakažite pregled vašeg dvotočkaša i njegovu registraciju već danas!

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn