Delimično kasko osiguranje

Delimično kasko osiguranje

Delimično kasko osiguranje je najtraženija dopuna koji biraju vozači.

Osiguranje vozila pri registraciji predstavlja osiguranje od autoodgovornosti. Njime se štite drugi učesnici u saobraćaju od eventuelne štete koju im može naneti vaše vozilo. Ova vrsta osiguranja je obavezna i određena Zakonom o obaveznom osiguranju u saobraćaju. Što znači da se bez njega ne može obaviti niti prva registracija vozila, niti produžiti već postojeća.

Međutim, obavezno osiguranje u današanje vreme nije dovoljno. Iz godine u godinu broj vozila na putevima u našoj zemlji se povećava, pa su sve češće i nezgode usled nepažnje, neprilagođene brzine, ali i loših puteva. Problem nastaje kada do štete na vozilu dođe bez ičije krivice ili je krivac nepoznat. U tim situacijama nadoknadu troškova ne snosi osiguravajuće društvo kod kog ste kupili polisu osiguranja od autoodgovornosti, već vam je neophodno dodatno osiguranje.

Šta obuhvata delimično kasko osiguranje?

S obzirom da su lom i grebanje stakala najčešća oštećenja na vozilu delimično kasko osiguranje upravo štiti ovaj deo. Ono se odnosi na sva standardno ugrađena stakla ne samo na putničkim, već i na teretnim vozilima, pa i na autobusima. Tu spadaju prednje vetrobransko staklo, zadnje staklo i sve bočne staklene površine. Imajte u vidu da ne pokriva stakla na svetlima, ogledalima i krovu vozila.

Delimicno kasko osiguranje

Delimično kasko osiguranje, obično, se zaključuje na godinu dana, kada i osiguranje od autoodgovornosti. Mada se može vezati i za kraći rok, pri čemu se mora voditi računa da se njegovo važenje poklapa sa istekom osiguranja vozila pri registraciji.

Od kojih rizika štiti delimično kasko osiguranje?

Delimično kasko osiguranje pokriva širok spektar rizika od šteta, koje se inače podrazumevaju i standardnim kasko paketom.

Zavisno od kombinacije koju je odredilo osiguravajuće društvo možete kupiti polisu za zaštitu stakala na vozilu, pre svega, od saobraćajne nezgode. Zatim, od eksplozije, direktnog udara groma u vozilo, požara, oluje, grada, snežne lavine. Ono pokriva i troškove usled pada vazdušne letilice, kao i manifestacije i demonstracije koji su dovele do oštećenja na staklima.

Ova vrsta kasko osiguranja štiti i od neposrednog dodira parkiranog ili zaustavljenog vozila sa drugim vozilom. Takođe, i od štete pri krađi, pokušaju krađe, razbojništvu ili protivpravnom oduzimanju vozila sa namerom da se upotrebi za vožnju.

Gde kupiti ovo osiguranje?

Iako je ono glavna delatnost osiguravajućih društava, polisu možete kupiti i bez odlaska u neko od predstavništva. Zahvaljujući agenciji TP Holliday pruža vam se mogućnost da na jednom mestu obavite ne samo tehnički pregled i kompletnu registraciju vozila, uključujući i izdavanje registracione nalepnice, već i da uplatite delimično kasko osiguranje.

Čitava procedura je brza i traje svega 10-ak minuta. Potrebno je samo da ponesete saobraćajnu dozvolu i važeću polisu osiguranja od autoodgovornosti, jer se delimično kasko osiguranje vezuje za istu osiguravajuću kuću kod koje ste kupili obavezno osiguranje.

Delimicno kasko osiguranje

Naš stručni tim slikaće sa svih strana vaše vozilo i sačiniti zapisnik na osnovu kog ćete zaključiti polisu delimičnog kasko osiguranja.

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn