Registracija kombi vozila u agenciji TP Holliday

Registracija kombi vozila u agenciji TP Holliday

Registracija kombi vozila može biti veoma jednostavna procedura, uz odabir prave i proverene agencije. Sledi nakon uspešno obavljenog tehničkog pregleda, i zakonom je propisano njeno izvršenje. Obavlja se u prostorijama agencije za tehnički pregled i registraciju vozila.

Šta su kombi vozila i šta je sve neophodno ispuniti kako biste registrovali vaš kombi prevoz, otkrivamo vam u narednim redovima.

Šta su kombi vozila?

Kombi vozila predstavljaju jedan od najrasprostranjenijih vidova transporta, kako u lične svrhe, tako i u poslovne.

Najraniji kombiji nastali su sredinom 19. veka, a prvi zapisi o njima odnosili su se na pokrivene vagone za prevoz robe. Moderne verzije kombi vozila podrazumevaju prevoz robe ili ljudi. Po veličini, mogu biti između kamiona i automobila, a postoji više vrsta ovog prevoza. Tako imamo mini kombi vozila, višenamenska vozila (mali kombiji za prevoz ljudi), veća kombi vozila sa sedištima (često se koriste za prevoz učenika do škole) i kombije sa prednjim sedištima i komorom. Poslednja vrsta najčešće se koristi u poslovne svrhe, za prevoz robe, namirnica, razne opreme i drugih proizvoda, ali i za selidbe. Kurirske službe takođe koriste ovu vrstu prevoza.

Registracija kombi vozila

Svrstavaju se u kategoriju teretnih vozila, kao što je to slučaj i sa kamionima različitih dimenzija.

Šta prethodi registraciji kombi vozila?

Da bi kombi vozilo moglo biti registrovano, odnosno upisano u jedinstveni registar vozila, mora ispuniti određene uslove. Pre svega, ono mora posedovati dokument o uspešno obavljenom tehničkom pregledu.

Tehnički pregled kombi vozila vrši se jednom godišnje, ili više puta, u slučajevima kada je to neophodno (nakon većih popravki).

Sva putnička vozila, ali i teretna, moraju obaviti redovan tehnički pregled. Prema tome, kombi vozila nisu izuzetak.

Kada govorimo o ovoj vrsti prevoza, koji se najčešće koristi u poslovne svrhe, obavljanje tehničkog pregleda najčešće je pod obavezom kompanije, tj. pravnih lica.

Vaše kombi vozilo mora biti poptuno čisto i uredno, kada ga odvozite na tehnički pregled. Jedino besprekorno čisto vozilo, kako putničko, tako i teretno, može proći tehnički pregled. Ne zaboravite, tehnički pregledi svih vrsta se, prema najnovijim izmenama Pravilnika, snimaju sa svih strana i iz svih uglova. Ukoliko prljavština ometa ovaj proces, vaše vozilo biće vraćeno.

Vodite računa i o tome da ponesete svu neophodnu dokumentaciju koju zahteva registracija kombi vozila. Dokumentacija najčešće podrazumeva saobraćajnu dozvolu vozila, ličnu kartu (i kada su pravna lica u pitanju, i kada su fizička lica u pitanju) i polisu osiguranja od autoodgovornosti. Polisa osiguranja od autoodgovornosti je obavezno osiguranje, kojim se osiguravate u slučaju da načinite štetu drugom licu u toku vožnje.

Registracija kombi vozila – Kako proveriti svoje vozilo pred tehnički pregled?

Kako biste bili potpuno sigurni da će vaše kombi vozilo uspešno proći tehnički pregled i moći da se registruje, važno je da obratite pažnju na njegove ključne elemente.

Pre svega, važno je da obratite pažnju na proveru svetlosne signalizacije. Vodite računa da sva svetla funkcionišu bez problema. Svetlosna signalizacija podrazumeva prednja svetla, žmigavce, štop svetla, zadnje pozicije, rsijalica osvetljenja registarske tablice i slično. Ukoliko postoje na vozilu, katadiopteri ne smeju biti polomljeni.

Isto tako, trebalo bi proveriti sve pojaseve u vozilu, brisače, dopuniti tečnost za stakla, proveriti funkcionalnost haube i vrata, kao i podizača prozora.

Na tehničkom pregledu kombi vozila, ali i drugih, putničkih vozila, proveravaće se i ostali elementi, kao što su pneumatici, stakla, kuke za spajanje priključnog vozila i slično.

Registracija kombi vozila u agenciji TP Holliday

Svoje kombi vozilo možete registrovati po najpovoljnijim uslovima u agenciji TP Holliday iz Šapca. Naša agencija vrši registraciju vozila za sva registarska područja na teritoriji Srbije.

Registracija kombi vozila

Kod nas možete obaviti i tehnički pregled vozila, ali i potpisati polise osiguranja za vozilo, ali i kupiti kasko osiguranje ili osiguranje domaćinstva.

Još jedna pogodnost koju vam naša agencija nudi jeste plaćanje na rate. Plaćanje registracije ili tehničkog pregleda na rate olakšava vam obavljanje ovih, neophodnih, procedura i štedi vaš novac.

Za više informacija o registraciji kombi vozila u svakom trenutku možete nas kontaktirati.

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn