Cena registracije vozila 2021. godine

Cena registracije vozila 2021. godine

Cena registracije vozila 2021. ostala je nepromenjena, iako su uvedena nova pravila za tehnički pregled.

Brz životni tempo gotovo je nemoguće zamisliti bez sopstvenog vozila. Ono nam omogućava da na vreme obavimo sve obaveze u toku dana, dok na odmoru nam donosi uživanje u putovanju bez ikakvih ograničenja. Vozila su neophodna i poslovna oprema tako da ne postoji kompanija koja u svom poslovanju nema najmanje jedno vozilo.

Imajući ovo u vidu ne čudi što iz godine u godinu raste koncentracija vozila na putevima u našoj zemlji. Da bi se izbegle nezgode, pa i gubitak života, bezbednost u saobraćaju mora biti na najvišem nivou. Zbog toga je Zakonom određeno da se mogu voziti samo registrovana vozila. Odnosno, ona koja su ispunila sve navedene uslove i kao takva upisana u registar vozila.

Šta obuhvata cena registracije vozila 2021. otkriva vam agencija TP Holliday.

Tehnički pregled 2021. godine

Tehnički pregled je polazna osnova za registraciju vozila. On podrazumeva detaljnu kontrolu ispravnosti svih uređaja i poređenje dobijenih merenja sa standardnim parametrima.

Kako funkcioniše tehnički pregled 2021.

 

Prema Pravilniku o vršenju tehničkog pregleda najpre treba identifikovati vozilo po broju šasije i motora. Zatim se obavlja kontrola uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za osvetljavanje puta, uređaja za davanje svetlosnih znakova i za označavanje vozila. Sledi provera uređaja za davanje zvučnih znakova i uređaja za kontrolu i davanje znakova.

Neophodno je proveriti i ispravnost uređaja za odvođenje i regulisanje izduvnih gasova, uređaja za oslanjanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, kao i uređaja za kretanje vozila unazad, elektrouređaja i instalacija, pogonskih uređaja, uređaja za prenos snage.

Cena registracije vozila 2021. zavisi od polise autoodgovornosti

Osiguranje vozila pri registraciji je obavezno i propisano Zakonom o obaveznom osiguranju u saobraćaju. Upravo cena registracije vozila 2021. u najvećoj meri zavisi od njega, tačnije od iznosa koji treba da izdvojite za polisu.

Cenu osiguranja kod putničkih vozila određuje kubilaža i premijski stepen, tj. broj nezgoda koje ste izazvali u toku godišnje registracije. Kod motocikala visina premije se vrši na osnovu kubilaže motora, a za teretna vozila se formira na osnovu nosivosti.

Polisa zavisi i od namene vozila. Tako je, na primer, registracija TAXI vozila skuplja, jer je cena osnovne premije uvećana za 20 odsto, dok je registracija vozila za invalide jeftinija za 10 odsto u odnosu na cenu polise osiguranja.

Takse i ostali troškovi – Cena registracije vozila 2021. godine

U cenu registracije vozila ulazi i taksa Republike Srbije i komunalna taksa čiji iznos određuje lokalna samouprava. Takođe, treba ukalkulisati i registracionu nalepnicu.

Ukoliko je u pitanju prva registracija vozila ili je neophodna promena registarskih tablica i saobraćajne dozvole, cena registracije je uvećana i za troškove izdavanja nove saobraćajne dozvole i novih registarskih tablica.

Cena registracije vozila 2021

S obzirom da je za mnoge vozače ovo veliki izdatak, agencija TP Holliday je uvela izvesne olakšice, a to je – registracija vozila na rate. Plaćanje možete obaviti čekovima, platnim i kreditnim karticama, kao i putem administrativne zabrane.

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn