Kako da pripremite automobil za tehnički pregled?

Kako da pripremite automobil za tehnički pregled?

Ukoliko vas interesuje odgovor na pitanje kako da pripremite automobil za tehnički pregled na pravom ste mestu.

Priprema vozila za tehnički pregled imaće ogroman uticaj na to da li će vaše prevozno sredstvo proći tehnički ili neće. Iz tog razloga, ona se nikako ne sme zanemariti. Kao što je važno da sve na vašem vozilu bude ispravno, isto tako je važno da ono bude doveženo na tehnički pregled u urednom i čistom stanju.

Agencija za tehnički pregled TP Holliday daje vam nekoliko saveta kako da pripremite automobil za tehnički pregled na najefikasniji način.

Kako da pripremite automobil za tehnički pregled – Detaljno pranje vozila je preduslov!

Kada govorimo o pripremi automobila za tehnički pregled, pre svega mislimo na detaljno pranje vodom i sapunicom.

Kako da pripremite automobil za tehnički pregled

Vaše vozilo mora biti potpuno čisto i uredno. Obratite posebnu pažnju da očistite važne delove koji se i pregledaju na tehničkom pregledu. Dakle, farovi vašeg automobila ne smeju imati prljavštinu na njima, isto tako, obratite pažnju da registarske tablice budu potpuno čiste, kako bi vaš automobil mogao da prođe tehnički pregled bez problema.

Proverite da li posedujete sve neophodne dokumente za tehnički pregled

Bez obzira na to da li se radi o tehničkom pregledu novog automobila i pripremi za prvu registraciju vozila ili o starom automobilu, neophodno je posedovati svu potrebnu dokumentaciju.

Tehnički pregled automobila nije moguće odraditi bez adekvatne dokumentacije. Kada ovo kažemo, mislimo na važeću ličnu kartu kao i saobraćajnu dozvolu za fizička lica.

Kada su u pitanju pravna lica, neophodan je i izvod iz APR-a. Preduslov je da izvod ne bude stariji od šest meseci.

Pored toga, za automobile koji koriste plin kao izvor energije za pokretanje, neophodna je i važeća Potvrda i Uverenje od plinskog uređaja.

U slučaju da je vozilo na ime pravnog lica neophodna je i potvrda iz banke o izvršenim uplatama i ovlašćenje na memorandumu firme za izdavanje registracione nalepnice.

Kako da pripremite automobil za tehnički pregled – Vizuelno proverite svoje vozilo 

S obzirom na to da je na snazi novi Pravilnik o tehničkom pregledu, važe i stroža pravila prilikom obavljanja istog. Iz tog razloga možete se i sami uveriti u ispravnost vozila, pre nego što ga odvezete na pregled.

Kada je u pitanju putnički automobil, važno je znati da levi retrovizor ne sme biti oštećen. Za teretna vozila oba spoljna retrovizora moraju biti ispravna. Ovaj uslov važi i za ogledala. Dakle, ovo možete i sami proveriti jednostavnim vizuelnim pregledom.

Još jedan deo automobila koji mora biti potpuno ispravan su gume i pneumatici. Uverite se da one nisu istrošene, jer vaše vozilo ne može proći tehnički pregled sa neispravnim gumama. Nedovoljna dubina šare za letnje gume iznosi 1.6mm, dok za zimske iznosi 4mm.

Farovima takođe pridajte dovoljno pažnje prilikom vizuelnog pregleda automobila. Oni su jedan od najčešćih uzročnika neprolaska vozila na tehničkom pregledu. Rđa na karoseriji takođe ne sme postojati.

Kako da pripremite automobil za tehnički pregled

Za uspešan tehnički pregled, sva pravila moraju biti ispunjena, a jedna od njih je da treba da  imate i ispravnu signalizaciju.

Agencija TP Holliday stoji vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja o tehničkom pregledu i procesu registracije vozila.

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn