Šta raditi ako automobil ne prođe tehnički pregled?

Šta raditi ako automobil ne prođe tehnički pregled?

“Šta raditi ako automobil ne prođe tehnički pregled“ jedno je od najčešće postavljanih pitanja kada je u pitanju provera ispravnosti vozila.

S obzirom na to da na snazi važe pooštrena pravila za tehnički pregled, vozilo je neophodno temeljno i detaljno pregledati i pripremiti za ovaj postupak.

Kako ne biste došli u situaciju da tehnički pregled morate obavljati više puta, neophodno je da pratite smernice i pravila koja ćemo vam predočiti u narednim redovima. Ukoliko se ipak dogodi da vaše vozilo ne prođe tehnički pregled, postoje određene stvari koje možete učiniti kako bi sledeći put automobil bio potpuno ispravan.

Šta raditi ako automobil ne prođe tehnički pregled usled većih oštećenja i problema?

Neretko vozači dolaze u situaciju da ne pripreme dovoljno svoje prevozno sredstvo za tehnički pregled. Zato je odgovor na pitanje šta raditi ako automobil ne prođe tehnički veoma jednostavan. Rešite kvar na svom automobilu u najkraćem vremenskom periodu. Vozačima su na raspolaganju tri dana za to.

Navešćemo jedan jednostavan primer. Recimo da je vaše vozilo “palo“ na tehničkom pregledu usled kvara na kočionom sistemu, ono što je potrebno jeste da se pokvareni deo zameni u servisu i da se proveri ispravnost novog dela. Kada se uverite da je sa kočnicama sve u redu, možete ponovo odvesti svoj automobil na tehnički pregled. Kočioni sistem je jedan od najvažnijih sistema koji se pregledaju na tehničkom pregledu. Za bezbednost svih učesnika u saobraćaju, od presudne je važnosti da sa njim sve bude u savršenom redu.

Sta raditi ako automobil ne prodje tehnicki

Ono zbog čega najveći broj vozila ne uspeva da prođe tehnički pregled jeste neispravna signalizacija. Dakle, vozilo ili putnički automobil mora posedovati ispravnu signalizaciju kako bi moglo da prođe tehnički pregled. Osim toga, prljavi farovi ili pukotine na njima takođe mogu dovesti do problema prilikom provere ispravnosti vozila.

Detaljno operite svoje vozilo

Ukoliko su svi delovi na vašem automobilu ispravni, česta situacija koja vas može zadesiti jeste da automobil ne bude dovoljno čist prilikom obavljanja tehničkog pregleda. Prljavo, prašnjavo ili blatnjavo vozilo ne može preći tehnički pregled.

Pre nego što odvezete svoje vozilo na proveru ispravnosti, detaljno ga operite sapunicom i vodom. Priprema vozila za tehnički pregled je od presudne važnosti. Na gumama vozila ne smeju postojati tragovi blata, na farovima i šoferki ne sme biti prašine.

Detaljno se informišite o novim pravilima kako biste izbegli pitanje “šta raditi ako automobil ne prođe tehnički“

Najčešća greška koju vozači prave prilikom dolaska na tehnički pregled jeste ta da nisu u potpunosti upoznata sa novim pravilima i novostima koje su uvedene ove godine.

karakteristike Hofmann Marinković linije

Kao što smo ranije i naglasili, radi se strožoj kontroli signalizacije i kočnica. Ovo nije bez razloga. Oba sistema igraju veliku ulogu u bezbednosti u saobraćaju, te moraju biti potpuno ispravni. Sijalice i žmigavci moraju se kontrolisati kako ne biste doveli sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju u nepotrebnu opasnost.

Agencija TP Holliday stoji vam na raspolaganju za sva pitanja koja možete imati u vezi sa tehničkim pregledom ili registracijom vozila. Kod nas možete obaviti tehnički pregled za sve vrste vozila, kao i registraciju koja sledi nakon toga. Takođe, postoji i mogućnost online rezervacije tehničkog pregleda i registracije, prilikom koje dobijate poruku sa check listom o ispravnosti svih delova vozila na koje treba da obrate paznju. Pozovite nas!

 

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn