Osiguranje stakala na vozilu – Zašto vam je neophodno?

Osiguranje stakala na vozilu – Zašto vam je neophodno?

Osiguranje stakala na vozilu nije obavezno, ali se svakako preporučuje svim vlasnicima automobila i drugih prevoznih sredstava.

Kako biste bili potpuno sigurni u svom automobilu, posedovanje polise osiguranja od autoodgovornosti je neophodno. Osim toga, osiguranje stakla, ali i putnika i samog vozila je od presudne važnosti.

Vozila sa polomljenim ili oštećenim staklima svakako predstavljaju hazard na putu. Bez obzira na to da li se radi o napuklom vetrobranskom staklu ili bočnim prozorima, njihovo saniranje mora se obaviti u najkraćem vremenskom roku. Na taj način štitite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

Delimično kasko osiguranje ili osiguranje stakala jedan je od najboljih načina da ne dozvolite da platite skupe troškove zamene stakala na automobilu. Zbog čega je pametno rešenje i zašto bi trebalo potpisati polisu ovog osiguranja otkriva vam agencija TP Holliday iz Šapca.

Zbog čega obavezno osiguranje od autoodgovornosti više nije dovoljno?

Ukoliko ste vozač, sasvim sigurno znate da je osiguranje od autoodgovornosti zakonom obavezno osiguranje. Ono štiti druge učesnike u saobraćaju od štete koju im može naneti vaše vozilo. Bez ove vrste osiguranja nije moguće registrovati vozilo, a samim ti ga ne smete ni koristiti u saobraćaju.

Međutim, osiguranje od autoodgovornosti u savremeno doba više nije dovoljno. Zbog čega je tako?

Osiguranje stakala na vozilu

Iz godine u godinu svedoci smo sve većih gužvi u saobraćaju, sve većeg broja vozila na ulicama glavnog grada, ali i drugih gradova i naselja. Samim tim, negativna posledica ovog fenomena jesu i saobraćajne nezgode. Povećavanjem broja učesnika u saobraćaju, povećavaju se i saobraćajne nesreće. Nepažnja, loša infrastruktura, neprilagođena brzina ili neki drugi razlozi mogu uticati na to da sopstvenim vozilom napravite štetu drugom licu ili da se šteta pričini vama. Međutim, problem nastaje onda kada krivica ne može da se utvrdi.

Šta obuhvata osiguranje stakala na vozilu?

Kada se uzme u obzir da su lomovi ili ogrebotine i napukline na staklima najčešće oštećenja sa kojima se susreću vozači, postaje jasno zbog čega je osiguranje stakala na vozilu važno.

Delimično kasko osiguranje obuhvata upravo ovaj deo. Odnosi se na sva ugrađena stakla na vozilu. Pokriva kako stakla na putničkim vozilima, tako i na autobusima, pa i teretnim vozilima.

Ipak, trebalo bi da znate da stakla na ogledalima, krovu ili svetlima nisu pokrivena ovom polisom.

Pre svega, polisa pokriva štetu na staklima nastalu usled saobraćajne nezgode, ali i od eksplozije, direktnog udara groma, požara, grada i slično. Takođe, troškovi će biti pokriveni i ukoliko stakla na vašem vozilu budu oštećena usled manifestacija ili demonstracija. Isto tako, delimično kasko osiguranje pokriva i troškove usled pada vazdušne letelice.

Koje vrste osiguranja još možete nabaviti?

Pored obaveznog osiguranja od autoodgovornosti, na raspolaganju su vam i druge vrste osiguranja u agenciji TP Holliday.

Kod nas takođe možete kupiti Zeleni karton, koji služi kao dokaz da za svoje vozilo posedujete zaključeno osiguranje od autoodgovornosti kod domaćeg osiguravajućeg društva. Neophodan je za ulazak u države kao što su Rusija, Ukrajina, Belorusija, Moldavija, Turska i Izrael.

Naša agencija vam nudi i mogućnost osiguranja putnika po veoma povoljnim cenama. Kako biste se osećali bezbedno na narednom putovanju, možete osigurati sva lica od posledica nezgode.

Kasko osiguranje služi da osiguranik osigura sopstveno vozilo, a šteta se isplaćuje bez obzira na krivicu. Popularnost kasko osiguranja iz godine u godinu sve više raste, s obzirom na porast saobraćajnih nezgoda.

U agenciji TP Holliday možete nabaviti i putno zdravstveno osiguranje po najpovoljnijim uslovima, kao i osiguranje domaćinstva. Ukoliko se spremate za putovanje na more ili neku drugu egzotičnu lokaciju, putno zdravstveno osiguranje ne smete zaboraviti.

Osiguranje stakala na vozilu

Kod nas možete obaviti tehnički pregled vašeg vozila, kao i registraciju za sva registarska područja najbrže i najjednostavnije!

Za više informacija o uslugama koje vam nudimo, u svakom trenutku stojimo vam na raspolaganju. Čekamo vas!

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn