Šta je registraciona nalepnica?

Šta je registraciona nalepnica?

Ukoliko i vas zanima odgovor na pitanje šta je registraciona nalepnica i kako teče njeno izdavanje, na pravom ste mestu.

Tehnički pregled i registracija vozila neophodne su procedure ispitivanja tehničke ispravnosti vozila i njegovog bezbednog učestvovanja u saobraćaju. Tehnički pregled potrebno je uraditi barem jednom godišnje, kada govorimo o redovnoj proceduri. Isto tako, vozilo je, nakon uspešno obavljenog tehničkog pregleda, potrebno registrovani. Upis u jedinstveni registar vozila preduslov je učešća u saobraćaju, na putevima Srbije, ali i u inostranstvu.

Kada se obave ove procedure, na red sledi izdavanje registracione nalepnice. Šta ona podrazumeva i kako se postavlja otkrivamo vam u narednim redovima.

Šta je registraciona nalepnica i kako izgleda?

Registraciona nalepnica je nalepnica za vetrobransko staklo automobila ili drugog vozila, pravougaonog oblika i dimenzija 80×60 mm. Poseduje samolepljivi kontrolni odsečak.

TP Holliday - izdavanje registracione nalepnice za 5 min

Ona, između ostalog, sadrži i sledeće elemente:

  • u gornjem levom uglu, na plavom polju, sadrži oznaku naše države, Republike Srbije – SRB,
  • u prvom redu vidljiv je tekst “Republika Srbija“, srpskim jezikom i ćiriličnim pismom,
  • u drugom redu nalazi se tekst “Ministarstvo unutrašnjih poslova“, ispisan takođe ćirilicom,
  • prostor u koji se upisuje oznaka registarskog područja,
  • crveni štit sa belim krstom između čeitiri ocila okrenutih ka vertikalnoj liniji krsta,
  • registarski broj vozila,
  • datum isteka registracije,
  • naziv “registraciona nalepnica“,
  • kontrolni broj.

Kako se postavlja registraciona nalepnica?

Kada prvi put registrujete vozilo, ali i pri produžetku registracije, za automobil ili drugo motorno vozilo izdaje se registraciona nalepnica. Ona se postavlja na vetrobransko staklo vozila, sa unutrašnje strane, u desnom donjem delu.

Ukoliko se radi o motociklu, postavlja se na spoljašnjem delu vetrobranskog stakla, ukoliko ga motocikl poseduje. Ukoliko to nije slučaj, postaviće se na ravnom delu, kod uređaja za osvetljivanje puta.

Kada se izdaje za priključno vozilo, postavlja se na levoj polovini zadnje strane. Važno je da bude postavljena na vidnom mestu, kako bi pri proveri bila lako vidljiva. Važno je da znate da se saobraćajna dozvola smatra važećom samo i isključivo kada je ova nalepnica postavljena pravilno na vozilu.

Šta je neophodno za produžetak registracije i izdavanje registracione nalepnice?

Ukoliko vam se bliži tehnički pregled i registracija vozila ( a samim tim, i izdavanje registracione nalepnice), sigurno se pitate šta vam je sve neophodno, kada se radi o dokumentaciji.

Pre svega, važno je uraditi tehnički pregled. Kada vaše vozilo prođe tehnički pregled, možete preći na sledeći korak – produženje registracije vozila. Prilikom produžetka registracije, biće vam izdata i registraciona nalepnica. U ove svrhe, važno je da sa sobom ponesete i svu neophodnu dokumentaciju.

Ako se radi o fizičkim licima, pri registraciji vozila biće neophodna lična karta vlasnika na uvid. Ukoliko se radi o pravnim licima, biće vam neophodno rešenje iz APR-a.

Zatim, obavezno ponesite i saobraćajnu dozvolu za vozilo. Isto tako, neophodno je potpisati i polisu osiguranja od autoodgovornosti (obavezno osiguranje) i uplatiti sve propisane takse. To možete učiniti na licu mesta, ukoliko svoje vozilo registrujete u agenciji TP Holliday.

Osim mogućnosti plaćanja svih taksi na jednom mestu, naša agencija nudi vam i niz drugih pogodnosti. Plaćanje na rate samo je jedna od njih. Svoje vozilo možete registrovati sada, a plaćati kasnije, i do 12 mesečnih rata. Plaćanje putem PaySpot platne institucije, takođe je opcija u našoj agenciji.

Agencija TP Holliday nalazi se u Šapcu i omogućava vam registraciju vozila za sva registarska područja, kao i tehnički pregled na tri linije, uz korišćenje najsavremenije opreme i uređaja, bez čekanja, stresa i nervoze!

Registraciona nelepnica

Vaš termin za tehnički pregled i registraciju vozila možete zakazati putem kontakt telefona, dolaskom u našu agenciju ili pak online putem. Popunjavanjem jednostavnog online formulara, za svega nekoliko sekundi, možete uspešno obaviti zakazivanje tehničkog pregleda i registracije.

Za više informacija o uslugama koje vam nudimo, u svakom trenutku možete nas kontaktirati.

 

Kako nas možete kontaktirati

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 08:00-16:00
Subota 08:00-16:00

Adresa

Gučevska, Šabac 15000

Podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn